Novetats editorials del Maresme

Text: Redacció
626

Entre les novetats editorials aparegudes recentment, destaquem les següents propostes:

El paper amagat, d’Albert Calls i Ona Carvajal. Publicat per l’Ajuntament de Premià de Mar dins la col·lecció Primília Contes. Subtitulat ‘Un tomb per la història del barri de Santa Maria – Santa Anna – Tió’, aquest relat per a primers lectors explica com en Ferran i l’Anna, dos nens premianencs, han de fer un treball de recerca i aprenen a descobrir el seu veïnat, el ‘Barri Cotet’, gràcies a un erudit, el Sr. Valentí i un ‘paper amagat’. S’acompanya la història d’un epígraf sobre els orígens del moviment veïnal al barri.

Llibre de comptes, de Montserrat Manent, publicada per Editorial Afers. L’autora, nascuda a Mataró el 1940 i vinculada al Maresme, viu actualment a Barcelona. S’ha dedicat a la fotografia i al documentalisme gràfic. Manent compta amb una obra poètica d’interessant vàlua, amb llibres com Descoberta de temps, Uri, Camí de Petra i Cant del Puig de Randa. Ara s’hi afegeix el ‘Llibre de Comptes’. A partir de la lectura del ‘Llibre de Comptes del Consell de Catarroja (1652-1659)’, un document àrid amb entrades i sortides comptables referides a les despeses i els ingressos del Consell municipal, l’autora n’ha escrit uns bells i equilibrats poemes, tot un exercici literari gens fàcil.

La llengua dibuixada, d’Enric Larreula. Publicat per Voliana Edicions. ‘Història il·lustrada de les vicissituds de la llengua catalana en els temps de la suposada normalització’, és el subtítol del nou llibre d’aquest autor nascut a Barcelona el 1941 que és tot un referent de la Literatura Catalana. Ha publicat més de 100 obres de literatura infantil, juvenil i per a adults i ha fet aportacions a la reflexió sociolingüística. En aquest treball, amb aclaridors i senzills textos, acompanyats d’il·lustracions, Larreula ens parla de la seva lluita per salvar l’ús de la llengua catalana tot aprofitant els dibuixos que entre els anys 1977 i 1984 va fer a la revista ‘Butlletí dels Seminaris de la DEC d’Òmnium Cultural’, en els quals intentava ridiculitzar les actituds i el discurs dels contraris a la Normalització Lingüística.

Males decisions, de Susana Hernández. Publicat per Alrevés. L’autora de Premià de Mar ens presenta una història, escrita en català, sobre un segrest, a través de l’anàlisi profunda d’uns sentiments inquietants, traumàtics i malaltissos que decidiran el destí de tota una família. Hernández, continua en la seva línia de gènere negre – és la creadora dels personatges d’una sèrie literària, Rebeca Santana i Miriam Vázquez-, però aquest cop ha volgut fer un canvi de registre. Aquest llibre n’és la prova. Per als seus lectors de sempre i d’altres de nous.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí