Parks and Recreation

Rafa Navarro.  Periodista
462

Els mateixos creadors de ‘The Office’ han repetit la fórmula uns anys més tard per posar en antena una altra joia de la comèdia satírica, ‘Parks and Recreation’. Si a ‘The Office’ es creava un univers gairebé surrealista al voltant de la petita i mitjana empresa, en aquesta nova entrega es traslladen a l’Ajuntament d’un poble fictici d’Indiana, Pawnee. Ens situem al mig de la gravació d’un fals documental amb una tècnica del departament de Parcs i Lleure (la nostra nova ‘Michael Scott’), una dona hipermotivada però amb tendència a prendre decisions equivocades envoltada d’una colla de personatges que, de tan absurds, podries ben bé trobar-los a la teva administració pública més propera: el cap de servei que només aspira a no fer res, la becària descreguda, el polític amb poques llums, el gestor eficient devorat per un sistema sense solta ni volta, el treballador que no saps ben bé què fa durant tot el dia, els ciutadans preocupats per detalls que impedeixen que vegin els grans problemes.

Si bé al principi la sèrie recorda massa a ‘The Office’, a mida que passen els capítols l’univers de Pawnee acaba essent tan proper com Dunder Mifflin. Els personatges acaben desenvolupant una tasca coral realment divertida al voltant de la còmica Amy Poehler (amb una interessant trajectòria al programa de culte “Saturday Night Live”) i els secundaris posen un punt de brillantor extra, com en el cas del recuperat Rob Lowe o de l’ara superfamós Chris Pratt (‘Guardians de la Galàxia’), que va començar fent un paper secundari a ‘Parks and Recreation’, d’absolut desastre humà, que al final l’ha servit per catapultar-lo cap a les grans produccions.

‘Parks and Recreation’ està disponible a la plataforma Amazon Prime i, malgrat que pugui semblar una comèdia sobre un tema llunyà en un país remot, us ben asseguro que la ficció mai s’ha assemblat tant a la realitat!

COMPARTIR