El patrimoni arqueològic de Cabrera en 3D

Text: Redacció
542

La vall de Cabrera de Mar a l’antiguitat, ibers i romans. Patrimoni en 3D és un llibre que s’acaba de publicar i que aprofundeix en el passat d’un municipi amb un important llegat històric. L’obra l’ha coordinada Josep Maria Rovira, professor, historiador i arqueòleg, estudiós del patrimoni de la zona. Es compta amb el pròleg del vicepresident de la Sociedad Española d’Arqueología Virtual, Víctor Manuel López-Menchero. I en l’equip de redacció, han participat el doctor en Arqueologia clàssica J.F. Clariana; Rosa Isabel Garí, que va codirigir les excavacions de Can Modolell durant anys i Josep Vinyals, membre de l’antic Grup de col·laboradors del Museu Arqueològic de Barcelona a Cabrera de Mar i del Grup d’Història del Casal de Mataró, entitat que assessora el llibre.

El llibre, en clau de divulgació, és molt visual i didàctic. Explica amb nombroses restitucions virtuals i el valor afegit de les imatges en 3D, com eren formalment els jaciments i com funcionaven.

Dels Ibers es tracten temes com el poblat Ibèric de Burriac; les muralles, torres i les fortificacions; Can Rodon, el Turó dels Dos Pins i Can Ros, les tres necròpolis ibèriques;  o el santuari ibèric de la Cova de les Bones Dones. I pel que fa al patrimoni romà es parla d’Ilturo; les Termes de Ca l’Arnau; Can Benet i el santuari romà de Can Modolell, entre d’altres jaciments.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí