Poetes de la generació dels 70 a la festa del hanami de Can Vallerià

Text: Redacció
65

Dins l’any dedicat a Valerià Pujol, la Festa del Hanami, festival de poesia de primavera de Can Vallerià, convida en aquesta edició a quatre significats poetes de la Generació dels 70. En memòria de Valerià Pujol i d’aquella generació que va obrir camins i ponts que encara perduren, el proper dia 22 de maig, a les 12.30 h, els poetes Jaume Creus, Àlex Susanna, Cèlia Sànchez-Mústich i Víctor Sunyol ompliran de versos l’espai del til·ler de can Vallerià, a Premià de Dalt.

Els quatre autors tenen una llarga trajectòria, són veus personals i intransferibles que es reflecteixen al llarg dels seus poemes i llibres, però que arrelen en la dècada dels setanta quan es van donar a conèixer, un temps de represa, de descobertes i reivindicacions, de necessitats vitals i de combats dels quals avui en som plenament deutors.

Els inicis de la carrera literària de Valerià Pujol se situen dins la coneguda com a Generació dels 70; com a membre d’aquest grup apareix a l’antologia ‘Darreres tendències de la poesia catalana’, de Vicenç Altaió i Josep M. Sala Valldaura. Entre aquest col·lectiu, que els quatre poetes que recitaran a la Festa del Hanami representen, hi va trobar molts companys de viatge cultural, tot i que al final, cadascun acabés fent el seu recorregut i evolució propis.

COMPARTIR