El potencial dels podcasts

Anna Lladó.  Periodista. www.annalladoferrer.com
591

El 57% dels internautes escolta continguts d’àudio online, el que suposa un increment del 13% respecte de l’any passat. Concretament, n’ha augmentat el consum des del mòbil, la tauleta o els assistents de veu, segons el darrer informe de l’associació de publicitat, màrqueting i comunicació IAB Spain.

Creix el consum d’àudio online i també, el de podcasts. Als Estats Units, la meitat de la població n’ha escoltat almenys un en algun moment de la seva vida i durant l’últim mes, al voltant de 90 milions de persones ha consumit aquest tipus de format d’àudio, segons un estudi d’Edison Research.

Tot i això, a casa nostra el podcàsting no acaba d’arrencar. “És una tendència a l’alça que encara no s’ha enlairat”, afirma Franc Carreras, creador del podcast Masterminds. Coincideix amb ell Luís Font, que produeix Sales Machine, sobre vendes i màrqueting, i que considera que, a diferència dels Estats Units, al territori espanyol “estem començant”.

“El podcàsting és ara mateix un nínxol, però en algun moment esclatarà”, vaticina Carlos Iglesias, creador del podcast En el mundo real. Un cop esclati, afegeix, els grans beneficiats poden ser els anomenats early adopters, és a dir les marques o els mitjans de comunicació que ja estan apostant per aquest tipus de format d’àudio, els pioners.

És un sector amb potencial i que, segons David Tomás, autor de Lunes inspiradores, “és clau com a part de l’estratègia de continguts d’una empresa”. Per això, és fonamental oferir valor i ser constant en les publicacions dels podcasts. Això genera autoritat en la matèria que es domina, el que pot comportar un augment del nombre de clients.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí