Premi Escoles Verdes a l’escola Pérez Sala

Text: Redacció
845

L’escola Pérez Sala de Vilassar de Mar ha estat guardonada amb el premi Escoles Verdes 2019, en la modalitat d’actuació singular.

El 21 de novembre es va fer l’acte de lliurament del Premi Escoles Verdes 2019 de la Generalitat de Catalunya. Aquest any, l’escola Pérez Sala, de Vilassar de Mar, s’ha endut el premi en la categoria de reconeixement a una actuació singular de millora i transformació del seu entorn amb el projecte “Contaminació per plàstics”.

El Pérez Sala és Escola Verda des del 2013, i des de fa 3 anys du a terme un projecte per conscienciar de la contaminació per plàstics i de com afecta aquest tipus de contaminació a la platja del municipi. Per fer-ho possible, l’alumnat de 6è recull mostres de sorra a la platja de Ponent dos cops l’any i al laboratori de l’escola separen tot el plàstic que troben de la sorra i el pesen.

Els resultats els publiquen a la pàgina web observadoresdelmar.es. El premi de la Generalitat valora que el projecte potencia l’experimentació i el mètode científic i l’assoliment de les competències bàsiques. També valora que l’acció s’ha anat consolidant fins a provocar canvis en la gestió dels plàstics en el propi centre, així com la forta implicació del centre amb l’entorn proper.

El lliurament del premi, a la Facultat de Ciències de la Universitat de Girona va anar a càrrec del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i per part de Vilassar de Mar va recollir el guardó una representació de l’escola Pérez Sala, encapçalada per la seva directora, Laia Kötz, on també els acompanyava el regidor d’Ensenyament, Jordi Tapias.

COMPARTIR