Presentació a Mataró de la primera guia de cetacis a la costa catalana

Text: SPAM
756

La SPAM vol mostrar el seu suport a la vida marina i a la conservació dels cetacis a la costa catalana i per aquesta raó ha organitzat la presentació de la primera Guia dels cetacis al Parc Natural de Cap de Creus conjuntament amb l’entitat Projecte Ninam. L’acte es va dur a terme el 13 d’abril, a les 19 h, a la sala Burriac i sala Arquera del Tecnocampus i va ser presidit per l’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, tot i que també hi van assistir la regidora de Salut Pública, Carme Esteban, el director general del Tecnocampus, Antoni Uix i Güell, la presidenta de la SPAM, Sílvia Serra, i un membre de l’equip del Projecte Ninam, Gemma González.Aquesta guia s’està presentant des d’inicis de 2011 a les principals ciutats catalanes i ara Mataró l’ha pogut descobrir. És el primer manual existent sobre cetacis a Catalunya i els seus autors, membres i biòlegs del Projecte Ninam, l’han redactat davant del poc coneixement que es té de la presència d’aquests mamífers marins a casa nostra.

El Projecte Ninam és una entitat dedicada íntegrament a l’estudi dels cetacis a casa nostra. Mai abans s’havia fet un recull de sis anys i 23.000 milles navegades per aigües del Cap de Creus i ha estat pensada, a més, com a eina útil per a patrons d’embarcacions d’esbarjo amb consells per a procedir correctament en un albirament i indicacions per a poder trobar-los. L’acte va estar obert a totes les persones afins als animals abandonats i als mamífers marins. Durant la presentació, Gemma González va donar a conèixer la situació dels cetacis a casa nostra, va mostrar imatges úniques de la vida marina a les costes catalanes i va donar consells per aprendre a respectar-la. Segons González, un dels principals perills per a la conservació dels dofins i balenes a Catalunya són les males pràctiques de les embarcacions d’esbarjo.

A més, l’adquisició d’aquesta guia permetrà que el Projecte Ninam continuï la seva important tasca de protegir els pocs cetacis que queden a la costa catalana però també una part dels fons recaptats per la venda de la guia durant l’acte es destinarà als animals abandonats que viuen als refugis de la SPAM.

COMPARTIR