Presenten el llibre ‘El silenci de les cases’, de Maria Sanplà

Text: Montserrat Rodó / Laura Bosch
830

El passat 3 de juliol es va presentar la primera novel·la de l’escriptora Maria Sanplà (pseudònim de Maria Planas), nascuda a la Masia Cal Senyor de Vilassar de Dalt però arrelada a Argentona des de fa anys. Maria Planas té una llarga trajectòria laboral en el món de la literatura com a lingüista, correctora, traductora i professora de recursos literaris per a aprenents d’escriptor. La sala de la biblioteca d’Argentona es va omplir de gom a gom i van conduir l’acte dues alumnes seves, la Mercè Oliveras i la Montserrat Rodó.

El silenci de les cases és una esplèndida novel·la publicada per Pagès Editors, ambientada en un mateix territori, uns masos situats a la muntanya, però en dues èpoques diferents: el present i els anys durs de la postguerra.

La Marta, la protagonista, fuig de casa per culpa d’un matrimoni enrunat i busca refugi en un mas on hi viuen una parella gran, La Milena i en Jacob. Allà hi troba l’aixopluc i la pau per poder acabar el seu assaig sobre l’experiència d’escriure. Al mateix temps, s’endinsa en la lectura de la novel·la manuscrita de la Milena que narra la dolorosos lluita dels seus ancestres per sobreviure en uns temps plens de pors i humiliacions. Les històries s’enllacen en tres textures narratives diferenciades; la primera persona de la Marta en la seva evolució a la recerca de respostes vitals, escrita amb prosa neta i contemporània, el llenguatge clar i directe de l’assaig i la prosa lírica i simbòlica de la novel·la antiga, amb un vocabulari precís i riquíssim.

El silenci de les cases tot just comença el seu recorregut de cara als lectors, que segur que serà llarg i ple d’èxits. En pocs dies s’ha posicionat a la capçalera de vendes de l’editorial. És una de les obres mes emotives i ben escrites dels últims anys. Molt recomanable!

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí