Projecte pilot amb taules interactives a la Residència el Mirador de Mataró

El Mirador de Mataró.  www.residenciaelmirador.com
435

DigaliX col·labora amb la residència per a gent gran El Mirador de Mataró, de Grup VL, en una prova pilot que consisteix a instal·lar una taula interactiva perquè els residents aprenguin les possibilitats d’Internet com a finestra que els apropi a les seves famílies i al món.

Durant un mes i a través de 14 tallers diferents, els residents podran aprendre a utilitzar la taula interactiva com a eina de comunicació i consulta, a partir també dels seus interessos.

Es tracta d’observar els avantatges que pot generar l’ús de la tecnologia en aquest perfil de població. A través d’aquest projecte es preten fer un treball cognitiu i manual a través de l’ús de jocs interactius, i així exercitar aspectes com la memòria, la lectura i l’escriptura i algunes habilitats motrius i fomentar i potenciar algunes aficions (la música o el cinema, per exemple) amb el coneixement de canals com Youtube o l’ús dels navegadors. Tampoc vol oblidar l’aspecte social i relacional, amb un dispositiu multiusuari que permet el treball col·laboratiu.

Les característiques del dispositiu XTable de DigaliX faciliten la navegació davant les possibles limitacions físiques relacionades amb l’edat. És convertir un moble que tots tenim a casa en l’Internet de les coses, adaptada als usuaris i les seves capacitats.

Els resultats de la prova pilot es presentaran durant la Jornada TIC d’Atenció Primària, que organitza l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya a Mataró el proper 27 d’octubre.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí