PROU!, la sanitat pública és nostra. Ens hi va la vida

Jesús Nieto i Carbonell.  Portaveu de la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró - Maresme
566

Aviat farà tres anys de la constitució per part de la FAVM (Federació d’Associacions Veïnals de Mataró) de la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró – Maresme, els mateixos anys en què la ciutadania hem patit les conseqüències de les “retallades” a  la sanitat pública. I  és per això que vàrem constituir-la: evitar la seva privatització amb l’excusa de què “no hi ha diners”  per als serveis socials públics com  l’educació, la sanitat, les jubilacions i l’atenció a les persones dependents, serveis que són la base del que s’anomena “l’Estat del Benestar” i que no és més que una mínima garantia de cohesió social de la nostra societat, malmesa i disgregada per la ideologia neoliberal que impregna d’individualisme insolidari  tot el que toca.

Des de la seva pluralitat constituent, la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró – Maresme ha intentat fer pedagogia, organitzant actes  informatius, concentracions i participant en manifestacions unitàries en defensa de la sanitat pública, donant suport a totes les reivindicacions en defensa d’una sanitat digna per a tothom com, per exemple, les mobilitzacions i ocupacions dels CAPs (Centres d’Atenció Primària) de Rocafonda, Cerdanyola i La Riera a Mataró i a les justes reivindicacions dels treballadors sanitaris dels hospitals de Calella i Mataró.

Amb aquesta campanya amb el lema de “PROU!, la sanitat és nostra. Ens hi va la vida”, la nostra Coordinadora ha volgut fer palesa la injustícia que representen totes aquestes retallades sanitàries del govern de l’Estat (PP) i de la Generalitat (CiU), que han provocat patiments, angoixes i situacions d’extrema vulnerabilitat a moltes persones. I que això no es fa perquè no hi hagin diners sinó per a fer negoci amb la salut de les persones. No és un reajustament del model de sanitat que teníem abans de la crisi, com diu el conseller Boi Ruiz, al contrari, és un canvi de model, el del model neoliberal, el de si tens diners podràs garantir la teva salut i, si no en tens, espavila’t o  et moriràs.

Aquest passat cap de setmana, amb la manifestació del dissabte dia 31 de maig, amb la participació d’unes 1.500 persones, l’ocupació de l’Hospital de Mataró durant 36 hores i les xerrades que hem organitzat dissabte al vespre i diumenge pel matí i la tarda al mateix hospital, hem volgut fer evident el  nostre rebuig a totes aquestes polítiques injustes i insolidàries amb la política sanitària del nostre país, Catalunya, una Catalunya que la volem lliure i sobirana, sobretot de xoriços que han fet de la sanitat catalana –especialment  la concertada, com han evidenciat, entre altres,  els companys de la revista cafèambllet– un pou d’opacitat i  corrupció. Per això diem “PROU!, La Sanitat Pública és nostra, ens hi va la vida”.

COMPARTIR