Rascar, rascar i seguir rascant

Text: Naturcenter
381

La tendència dels gats a rascar amb les ungles forma part de les pautes de comportament habituals d’aquests animals. És important diferenciar les pautes de comportament naturals de rascat de les alteracions o anomalies de comportament del nostre gat.

La presència d’un rascador a casa és molt important, ja que contribueix a disminuir l’estrès i influeix de manera positiva en l’activitat de marcatge del nostre gat. Aquests rascadors els podem trobar als centres especialitzats i estan fets de materials especialment dissenyats per suportar l’acció de gratar del nostre gat. Materials com fustes, cordes, cordills, teles… tots els preparats perquè el nostre gat esgarrapi i faci la seva posta apunt de les seves ungles. Trobem una gran varietat de formes i mides, amb les que segons el que escollim cobrirem les necessitats bàsiques d’esgarrapar o li afegirem un contingut lúdic i d’entreteniment al nostre gat.

És important prevenir el rebuig del nostre gat al rascador, per aquest motiu cal tenir una mica de paciència al principi fins que el nostre gat s’acostumi a utilitzar el rascador. En el moment que l’utilitzi podem premiar el nostre gat amb llaminadures especials per gats. També podem incrementar l’interès del gat en el rascador fregant l’herba gatera en el mateix.

L’elecció del lloc on col·locar-lo també és importantíssim, ja que cal posar-lo en l’indret de la casa on més temps passi el gat. Allunyat del lloc de menjar i del lloc on el gat fa les seves necessitats, el menjador és un dels indrets preferits per col·locar el rascador. A més, si el col·loquem a prop d’una finestra tindrem més possibilitats de que el gat s’enfili al rascador per observar a l’exterior.

Aquests rascadors han de ser resistents i robustos, ja que no s’han de caure ni trontollar quan el gat es pugi en ells, ja que sinó pot produir un efecte de por en l’animal.

Així doncs, si decidim tenir un gat a l’interior de la vivenda és important adequar tots els estris necessaris perquè es trobi en un espai agradable i divertit.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí