La Residència Sant Martí d’Arenys de Munt, acollirà residents d’altres Centres Residencials de la zona

Text: Redacció
516

La mesura de l’Administració i el Departament d’Afers Socials decreta que, des d’altres centres residencials que estan en situació crítica, es derivaran només aquelles persones que hagin donat un resultat negatiu en la prova del COVID-19.

Davant la crisi causada pel COVID-19, la Residència Sant Martí d’Arenys de Munt, gestionada per Fundació Vella Terra, acollirà durant els pròxims dies diversos residents de la veïna residència de Nostra Senyora del Remei. Aquesta mesura, dictada des del Departament d’Afers Socials, és causada per la situació crítica de la residència Nostra Senyora del Remei i per minimitzar l’impacte del COVID-19 a la citada residència. Les persones derivades a Sant Martí seran només aquelles que hagin donat negatiu en el test del COVID-19.

A la Residència Sant Martí, després de gairebé un mes de confinament, no s’ha declarat cap cas de COVID-19 entre les persones residents o els professionals de la residència. Malgrat les limitacions d’EPIS i que només s’han pogut fer proves a persones simptomàtiques totes amb resultat negatiu, mesures complementàries han contribuït a reduir a zero els contagis del virus. S’han creat protocols d’intervenció específics per a persones altament dependents en aïllament i quarantena: estimulació, orientació, mobilitzacions, etc. D’altra banda, s’ha procurat proporcionar el material de protecció necessari davant el COVID-19 a empleats i usuaris i s’ha creat una aplicació informàtica per la gestió global del material, optimitzar-ne la utilització i planificar els estocs. Des de la residència s’informa que, dies abans de la declaració del confinament, es van crear zones d’aïllament i semi-aïllament i es van endurir les polítiques de visites als centres, control i registre. En l’actualitat s’han establert zones d’intercanvi de mercaderies i s’han congelat temporalment la prestació de serveis no essencials per a evitar l’entrada de proveïdors als centres. En la mesura del possible, s’intenta mantenir la màxima normalitat dins les circumstàncies excepcionals causades per la crisi del COVID-19. Des de la primera setmana, es van crear tallers de confecció de mascaretes protectores per part de residents, treballadors i voluntaris i es van posar a disposició d’usuaris telèfons mòbils perquè poguessin contactar amb els seus familiars mitjançant vídeo-trucades.

Aquestes són algunes de les mesures adoptades per Fundació Vella Terra a tots els seus centres, inclosa la Residència Sant Martí. Des de la direcció d’aquesta residència s’envia un missatge tranquil·litzador a familiars de les persones residents i es reitera que se seguiran totes les mesures de prevenció i seguretat amb els residents que provenen de Nostra Senyora del Remei. A més, es continua mantenint un contacte permanent amb els Departament de Salut i Departament Treball, Afers Socials i Famílies, informant de la situació diàriament i compartint les necessitats per a la millor protecció de les persones grans més vulnerables.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí