El retorn de la narrativa curta de Pep Bras

Text: Redacció
630

Quaderns de la Font del Cargol continua la seva singladura editorial, centrada principalment en els autors del Maresme. Un dels seus darrers títols publicat és Lifting, de l’autor de Premià de Mar Pep Bras.

Un nen que abandona el seu cos temporalment per donar una lliçó als pares; un doble professional que decideix saltar-se les regles; un marit gelós que es torna invisible; un poli que topa amb el passat a ritme de bateria; dos amants de parada de bus; un soldat racista a qui li surt el tret per la culata; un expert en art que envia cartes a un dentista; un corrector de català acompanyat d’un falcó ensinistrat; i el doctor House, que té ganes de xerrar amb l’autor durant una festa a Los Angeles. Són alguns dels protagonistes de Lífting: 35 anys de contes: 1981-2016, que recull el bo i millor de la narrativa curta de Pep Bras (Premià de Mar, 1962) des del llibre La mosca al nas fins a l’actualitat, amb dos relats inèdits de propina.

L’humor de tots els tons, l’erotisme, el gènere negre i fins i tot el terror serveixen de teló de fons per a unes històries que Sergi Pàmies va definir com d’«un ritme trepidant», i que han obtingut premis com el Just Manuel Casero, el Marina, La Piga de la Viuda Reposada o La Sonrisa Vertical.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí