Rutes teatralizades inclusives als Parcs Naturals fins al novembre

Text: Redacció
232

Les rutes teatralitzades inclusives que s’ofereixen a la Xarxa de Parcs Naturals són “Aigua”, al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny; “Emboscada”, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i de l’Obac; i “Camins”, al Parc del Montnegre i el Corredor. Són obertes a tothom, però s’adrecen especialment a persones amb diversitat funcional. En el moment de fer la reserva, a més, és possible demanar el préstec de material adaptat per a la millora de la mobilitat així com un intèrpret de llenguatge de signes. Totes les rutes exploren els cinc sentits a partir d’elements naturals de l’entorn.

Rutes entre setembre i novembre

Entre setembre i novembre, i normalment en dissabte de les 12 a les 13 h, el calendari de passejades és el següent: Aigua, un viatge pels cinc sentits, al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, ofereix rutes els dissabtes 24 de setembre i 22 d’octubre. La ruta es fa al Centre d’Informació Can Casades a l’itinerari adaptat de la font del Frare. Amb una extensió de poc més d’un quilòmetre, la passejada voreja la riera de Santa Fe.

Emboscada, un viatge pels cinc sentits, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, s’ha programat els dissabtes 1 d’octubre i 5 de novembre al llarg de l’itinerari accessible de la Casa Nova de l’Obac fins l’Obac Vell. La ruta, que compta amb dos actors i un educador ambiental, teatralitza la història del bandoler Capablanca i la pubilla del mas dels Ubach, l’Ermesinda.

Pel que fa a la ruta del Parc del Montnegre i el Corredor, Camins, un viatge pels cinc sentits, es fa per una part de l’itinerari “La plana del Corredor”. No és un itinerari adaptat, però la seva configuració fa que sigui fàcilment transitable. A la tardor, s’ha programat el diumenge 9 d’octubre, excepcionalment en diumenge i dos passis, un a les 11.30 h i l’altre a les 12.30 h, ja que es fa en el marc de la Matinal Viu el parc, i el dissabte 19 d’octubre.

Per a informació i inscripcions prèvies, es pot escriure un correu electrònic a rutesteatre@diba.cat o bé trucar al telèfon 937 855 461 (de dilluns a divendres, de 8.30 a 17.30 h) o al 937 435 468 (caps de setmana i festius, de 10 a 14 h).

COMPARTIR