S’activa el nou Consell Comarcal i es nomenen els nous consellers

Text: Consell Comarcal del Maresme
445

Renovació total al capdavant de les àrees del Consell Comarcal. Seran 6 les conselleries delegades i es suprimeixen els càrrecs d’assessor. Respecte a l’anterior mandat, també s’ha reforçat l’àmbit de presidència amb la incorporació d’una quarta vicepresidència. Aquests acords, així com les retribucions que rebran els membres de la Corporació, van ser aprovats en el Ple de juliol.

El Consell Comarcal del Maresme, presidit per Miquel Àngel Martínez i Camarasa, comptarà aquest mandat amb les àrees de Serveis als Municipis i Planificació; Educació i Joventut; Promoció Econòmica; Medi Ambient i Benestar Social, Cultura, Consum i Salut Pública. Aquestes àrees operatives que presten serveis externs als municipis i als ciutadans rebran el suport tècnic de l’àrea de Serveis Generals. Tanmateix, les directrius de temes transversals que afectin la comarca i el propi funcionament de l’administració comarcal es prendran a l’àmbit de Presidència que, respecte a l’anterior mandat, augmenta el nombre de vicepresidències.

També representa una novetat, la implicació directa d’alcaldes (Jordi Mir de Cabrera de Mar i Josep Triadó de Premià de Dalt) en la direcció política d’àrees comarcals. Concretament, Jordi Mir serà el conseller delegat de Benestar Social, Cultura, Consum i Salut Pública i Josep Triadó es farà càrrec de l’àrea de Medi Ambient. Completen l’equip de conselleries delegades Annabel Moreno (regidora d’Arenys de Mar) que assumeix l’àrea de Serveis als Municipis i Planificació, Ignasi Bernabeu (regidor de Mataró) que ha estat nomenat conseller delegat d’Educació i Joventut i Alícia Rodríguez (regidora de Vilassar de Mar) que serà la consellera delegada de Promoció Econòmica.

La responsable de l’àrea de Serveis Generals serà Mònica Palacin (regidora de Pineda de Mar), qui també assumeix la Vicepresidència 1a i formarà part de l’Àmbit de Presidència conjuntament amb el President comarcal (Miquel Àngel Martínez i Camarasa, alcalde de Sant Vicenç de Montalt), el Vicepresident 2n (Juan Manuel Vinzo, regidor de Mataró), el Vicepresident 3r (Odilo Enríquez, regidor de Montgat) i la Vicepresidenta 4a (Laura Ribalaiga, regidora d’Alella).

Tant el president com els consellers i conselleres delegades tindran una dedicació al càrrec comarcal del 25%, i la consellera delegada de Serveis Generals i Vicepresidenta 1a tindrà una dedicació del 100%. Les retribucions econòmiques que percebran els consellers/es comarcals i els grups comarcals van ser també aprovades pel Ple.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí