La saviesa de Lluís Bassat en un llibre

Text: Albert Calls
568

Entre les persones vinculades al Maresme que han dedicat la seva vida a la comunicació i a la cultura, destaca la figura de Lluís Bassat. Tota la saviesa del conegut publicista es mostra en el seu nou llibre Sueña como Luther King. Habla como Obama. Manda sin mandar y sé tu mismo, publicat per Plataforma Editorial. En la seva trajectòria, Bassat ha estat fundador i president del grup de publicitat i comunicació Bassat Ogilvy d’España, en el marc d’un itinerari professional que l’ha convertit en tot un referent en el seu camp; a més de ser impulsor, també, de la Col·lecció d’art contemporani de la Nau Gaudí, de Mataró.

En aquest nou llibre, Bassat elabora una caixa d’eines d’objectius personals i professionals: els valors, la construcció de la personalitat, els mecanismes de la comunicació en temps actuals i la seva evolució des del passat segle XX. Els lectors hi trobaran consells assenyats i la recepta personal de l’autor per “manar sense manar”, en un context professional i per assolir objectius, però que també pot projectar-se a d’altres àrees de la vida. Escriu en clau amena i didàctica, entrellaçant experiències i donant claus per aplicar-se a un mateix.

D’altres aspectes que acaben de donar forma al llibre són com comunicar-se, pautes pels més petits o les opinions de persones que han col·laborat professionalment amb l’autor. Es tracta d’una obra entre crònica i assaig, amb una bona dosi de memòries i utilitats per a la nostra vida diària. Compta amb un epíleg del conegut periodista i escriptor Vicenç Villatoro: “El discurso político, el arte de ser creído”.

COMPARTIR