Sílvia Tarragó publica una novel·la sobre les primeres dones metge

Text: Redacció
668

La doctora és la nova proposta literària de l’autora cabrerenca Sílvia Tarragó, que s’ha inspirat en les gestes de les primeres dones en exercir la medicina a l’Estat espanyol,  i la realitat que els va tocar viure en els sanatoris de tuberculosos de la dictadura franquista. L’autora ens apropa a les seves vivències a través de la història de Paloma, una jove doctora que entra a treballar en un sanatori antituberculós dels anys 50 del segle passat. Allà coneix tres dones més que, com ella, lluiten per guanyar-se el respecte dels doctors i els pacients mentre intenten descobrir un misteri ocult en el soterrani del sanatori, una antiga llegenda que té terroritzats als interns.

La novel·la és un homenatge a pioneres com Dolors Aleu, primera dona llicenciada en Medicina a Espanya; Trinidad Arroyo, primera oftalmòloga espanyola i Elisa Soriano, metge, professora i feminista. Però també és un reconeixement a les metgesses que cinc dècades després encara havien de enfrontar-se a un munt de prejudicis. La doctora explica per primera vegada la realitat d’aquestes professionals que van obrir moltes portes per a les futures doctores, i ajuda a entendre la història de les dones en la medicina a Espanya.

No és el primer cop que Tarragó recupera moments i llocs històrics, Temps de llum (Columna), relat que té com a rerefons mig segle de la història de Barcelona, va ser la seva primera novel·la d’adults a la qual va seguir T’ho donaré tot (Columna), sobre els orígens del parc del Tibidabo.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí