La tecnologia 5G es prepara per al desplegament

Anna Lladó.  Periodista. www.annalladoferrer.com
339

L’any passat la tecnologia 5G va ser una de les grans protagonistes del Mobile World Congress, a Barcelona. Avui dia, segons experts del sector, estem en un moment de transició del 4G al 5G i aquesta tecnologia començarà a estendre’s durant els propers mesos. Els seus beneficis, com ara una major velocitat o connexions més ràpides, cada cop seran més papables.

Un dels sectors que es veurà més beneficiat pel 5G és el sanitari. L’any passat, al Mobile, es va fer una intervenció quirúrgica a distància i també es va presentar una ambulància amb aquest tipus de tecnologia. Aquest any, malgrat la cancel·lació del congrés, hem conegut noves iniciatives.

Una d’elles és una prova pilot que promet revolucionar l’assistència mèdica en casos d’emergència i que demostra com el 5G pot arribar a salvar vides. A Sabadell, s’ha simulat com un metge atén, a distància i en temps real, una emergència. I ho fa a través d’una persona, en aquest cas un policia, que és al carrer i que porta unes ulleres amb una càmera incorporada i 5G, connectades al metge, que és a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell. D’aquesta manera, el policia pot aplicar a la persona atesa uns primers auxilis que poden ser crucials, abans que arribi l’ambulància.

Aviat començarem a veure més exemples , que demostren el potencial del 5G en les nostres vides. Els experts apunten que no començarà a ser un fenomen massiu fins al 2021.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí