Teià proposa la 1a Fira de flors, perfum i gastronomia carregada d’activitats

Text: Redacció
1031

Teià és un poble amb una ubicació privilegiada, situat a pocs quilòmetres de Barcelona i protegit per la Serralada Litoral i la Mediterrània. Gràcies a la seva situació gaudeix d’un microclima que permet el conreu de flors, planta ornamental i vinya. I, per altra banda, la bellesa del seu entorn ha fet que Teià aculli empreses de perfumeria, cosmètica i molts artistes i creadors. Quan unim tots aquests elements ens trobem amb un poble únic, on podem seguir un estil de vida urbà enmig de la calma, un poble Slow, com altres municipis que aposten per la qualitat de vida dels seus veïns i visitants.

Des d’aquesta realitat, Teià ha volgut fer un pas més i començar a maridar tots aquells elements propis: flors i plantes, vins DO Alella, perfums, art, gastronomia. I així neix aquesta setmana del I Maridatge dels sentits, amb un programa d’activitats per gaudir d’experiències sensorials: des de la fira dedicada a les flors, el perfum i la gastronomia ubicada al casc antic fins a un ventall variat de tallers per a tots els públics, maridatges i degustacions, exposicions, xerrades i taules rodones, etc.

PROGRAMA

Flors. Dissabte 6. Espai d’art ca l’antiga. A les 18.30 h: Inauguració de l’exposició de Jaume Romagosa. A les 20 h: Cata d’olors de vins i perfums, a càrrec d’Irene Gisbert.

Taller de flors comestibles, brots i altres vegetals per decorar plats. Dimarts 9 a les 20 h. Forn de Llenya Mateu. A càrrec de Jordi Ribas.

La millor cuina amb plantes, flors i fruits silvestres. Dimecres 10 a les 20 h. Restaurant Nou Antigó. Conferència a càrrec de Iolanda Bustos.

Maridatge de perfums i vins DO Alella. Dijous 11 a les 20 h. Centre enoturístic de Vallmora. A càrrec de la sommelier Rosa Vila i la perfumista Irene Gisbert.

Inauguració del I Maridatge dels sentits. Divendres 12 a les 19 h. Casa Cultura La Unió. Taula rodona “El concepte de bellesa”, amb la participació de Laura Borràs, Gabriel Buendía, Sònia Hernández, Francesc Maristany i Rossend Mateu. A les 20.30 h: Inauguració de l’exposició “Maridatge” sobre perfums, vins, bellesa i cosmètica, comissariada pel dissenyador Jaume Romagosa. Visita guiada: Diumenge 14 a les 12h.

I Fira de flors, perfum i gastronomia. Dissabte 13. De 10 a 12 h: Taller iniciació al món de la perfumeria a càrrec de Bettina Perisson, perfumista. De 10 a 13 h: demostració de destillació de vi amb alambins, a càrrec de la perfumista i sommelier Núria Cruelles. De 12 a 13.30 h: demostració d’art floral a càrrec de Jordi Abelló, professor de l’Escola d’Art Floral de Catalunya. De 12.30 a 14.30 h: vermuts gastrònomics. De 13 a 14 h: visita guiada al campanar de l’església de Sant Martí de Teià. De 16.30 a 17.30 h: ‘Mr. Parfum’ espectacle infantil itinerant. De 17.30 a 18.30 h: taller de pintura aromàtica per a infants  a càrrec de Carla Alpañez. De 17 a 18.30 h: taller de centres florals a càrrec de Jordi Abelló i estudiants del’Escola d’Art Floral de Catalunya. De 18 a 19 h: presentació del perfum d.O. Teià de la nova col·lecció Las Mediterráneas (Ainea Perfums),maridat amb vi pansa blanca DO Alella i acompanyament musical. A les 19.30 h: cercavila dels tabalers dels dimonis de Teià. De 20.30 a 22.30 h: tast gastronòmic.

Caminada amb el Club Excursionista de Teià. Diumenge 14 de 8.30 a 10.30 h. Identificació de flora autòctona i noms locals, a càrrec de Josep M. Balada.

Trobada de puntaires. Diumenge 14 a les 10 h. Plaça de Missa.

XXII Trobada de cotxes antics amb motius florals. Diumenge 14 a les 11.30 h.

COMPARTIR