Torna a casa una part dels afectats per l’esfondrament de Mataró

Text: ACN
1225

Una part dels afectats per l’esfondrament al número 36 del carrer de Sant Antoni de Mataró va poder tornar a casa el passat 2 d’abril. Són els veïns dels edificis dels números 35 i 37, davant de l’immoble sinistrat. En canvi, els veïns que viuen als edificis contigus, als números 34 i 32, continuaven desallotjats mentre els serveis tècnics municipals enllestien les tasques d’apuntalament dels immobles per evitar que es produís l’efecte dominó. El número 36 va caure un mes després que caigués una casa abandonada al número 38 i mentre es feien unes obres al solar del número 40. A l’edifici del número 42 també es van fer actuacions preventives, però no va ser necessari desallotjar ningú.

El dissabte 31 de març ja es va permetre la tornada dels veïns allotjats al número 37, que és una pensió, tot i que com a mesura de precaució no es va poder utilitzar encara el bar de l’establiment que hi ha a la planta baixa. D’altra banda, el dilluns 2 d’abril es va autoritzar a tornar als veïns del número 35. Tots dos edificis són davant la casa que es va enfonsar dimarts passat.

Amb motiu de l’ensorrament també es van desallotjar els edificis contigus, el 32 i el 34. Les quatre famílies que viuen en aquests immobles encara no van poder tornar a casa i seguien allotjats provisionalment a casa de familiars i també a un hotel de la ciutat. El consistori no els deixarà tornar fins que s’hagi acabat d’estabilitzar els edificis per por que es produeixi un efecte dominó.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Mataró continuava treballant en la mitgera que hi ha entre el número 34 i la casa esfondrada. L’immoble s’estava acabant d’apuntalar i s’estaven col·locant angles per lligar la façana. Per l’altre costat, també es van fer accions preventives al número 42, tot i que en aquest cas no va ser necessari desallotjar cap veí.

L’Ajuntament estava realitzant aquestes feines de manera subsidiària fins que es dirimissin les responsabilitats de l’ensorrament. El dia del sinistre l’alcalde de Mataró, Joan Mora, va assegurar que es faria tot el possible per depurar responsabilitats i recordava que després de l’esfondrament del número 38, fa un mes, es va ordenar al responsable de les obres del solar del número 40 que assegurés l’edifici del número 36, una actuació que mai es va dur a terme.

COMPARTIR