Torna el festival de la cultura iberoromana Reviu Ilturo

Text: Redacció
75

Al llarg dels dos caps de setmana el Festival Reviu Ilturo de Cabrera de Mar proposa activitats per aprendre i experimentar en primera persona com era la vida a l’antiga Ilturo, el que feien les persones que hi vivien, com es divertien…

Cabrera de Mar recupera el festival de la cultura ibera i romana aquest 2021 amb força i noves activitats. Cabrera és un municipi amb una llarga trajectòria històrica, que es remunta tan enrere com la prehistòria i arriba fins a l’actualitat.

Els assistents als actes dels dies 2, 3 i 9, 10 d’octubre podran gaudir de recreacions històriques, tallers, visites guiades teatralitzades, monòlegs històrics a espais singulars i conferències sobre el món antic. Tot plegat, un seguit de propostes culturals acompanyaran als visitants en un viatge al passat únic.

El primer cap de setmana (2 i 3 d’octubre) va dedicar-se al passat iber d’Ilturo i el segon cap de setmana (10 i 11 d’octubre) es remuntaran al passat romà. D’aquesta manera, el primer cap de setmana es van poder viure recreacions elaborades sobre com es vivia en un poblat iber, les diferències socials que hi havia, com era el món militar i molt més. I el segon cap de setmana ocuparan els carrers de Cabrera els oficis romans i els jocs gladiatoris. A través de diferents activitats i mostres, les persones assistents podran descobrir com es curaven els gladiadors, com vestien els ciutadans i ciutadanes d’Ilturo o tastar un aperitiu romà, entre d’altres coses.

Medicina i pandèmies a l’antiguitat, temàtica d’enguany. Al llarg dels dos caps de setmana es podrà aprendre i experimentar en primera persona com era la vida a l’antiga Ilturo, el que feien les persones que hi vivien, com es divertien, quins problemes afrontaven…

D’altra banda, a l’edició d’enguany es vol aprofundir especialment en el coneixement de la salut i la malaltia dels nostres avantpassats, essent la temàtica principal d’aquest 2021 “La medicina i les pandèmies a l’antiguitat”. Per aquest motiu, les activitats d’enguany tractaran la història de les plagues, malalties i pandèmies que van haver d’afrontar els nostres avantpassats, les seves conseqüències, i també els avanços mèdics i les mesures higièniques que van seguir per combatre-les.

Aquest octubre, tothom està convidat a assistir al Reviu Ilturo per conèixer de prop la història i el potencial de la gran riquesa arqueològica de Cabrera de Mar. Reviu Ilturo és un festival cultural iberoromà que es marca com a objectiu la valorització i la divulgació del patrimoni iber i romà, i en particular el de l’antiga ciutat d’Ilturo, actual Cabrera de Mar.

Trobareu el programa a: www.gaudeixcabrera.cat.

COMPARTIR