Torna la proposta del Calamarenys

Text: Redacció
636

Enguany el Calamarenys, les jornades gastronòmiques del calamar d’Arenys, començarà el divendres, 4 d’octubre amb la Mostra gastronòmica on hi participaran 10 restauradors de la vila. L’edició d’enguany porta algunes novetats, per una banda la renovació de la imatge gràfica i d’altra banda l’increment d’activitats complementàries per acompanyar l’atractiu de l’oferta gastronòmica i afegir al·licients per visitar Arenys de Mar durant el mes d’octubre.

Jornades gastronòmiques del 4 al 31 d’octubre

En conjunt són una trentena de restaurants i entitats arenyenques que participen, d’una manera o altra, al Calamarenys. 22 restaurants ho fan a través de les seves cartes i els seus fogons i altres participant, directament, en activitats i actes que s’inclouen el programa. La direcció de les Jornades és a càrrec de la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Arenys de Mar, amb la col·laboració d’altres regidories, de l’Associació de Restauradors d’Arenys de Mar i de diferents restaurants, allotjaments, comerços i associacions de la vila.

El Calamarenys també es complementa amb un programa d’activitats per fer atractiva la visita a Arenys de Mar i posar de relleu la realitat marinera de la vila. Des d’elements mariners tradicionals com la subhasta del peix o, enguany la tirada de l’art, a propostes divulgatives com les accions teatralitzades o la visita al port per conèixer la seva història i també el seu futur. D’aquesta manera no només es potencia l’element gastronòmic sinó que també es presenta i s’ofereix una descoberta de la vila i la seva gent.

ACTIVITATS CALAMARENYS

Mostra Gastronòmica del Calamarenys. Divendres 4 a les 20 h. Part nova coberta de la Riera. Es podran tastar en format de tapa alguns dels plats que s’elaboraran especialment per aquest esdeveniment els següents restaurants:  Btakora, Can Dani, Can Majó, El Corralito parrilla argentina,  El Mot Del Vila, El Portinyol, La Raclette,  La Tapeta Del Mercat, Mson de Mar i Restaurant Blau de mar.

Subhasta del peix. Dissabte 5 a les 11.30 h. Pati del Calisay. A càrrec de Josep Masdeu i Martí Cadellans.

Showcooking amb calamars. Mercat Municipal. Divendres 11 a les 18 h: a càrrec de la Maria Bagó del Restaurant Les 13 Taules. Divendres 18 a les 18 h: a càrrec del Restaurant Mot del Vila.

Passeig pel Port d’Arenys. Dissabte 12 a les 11 h. A càrrec de l’entitat de divulgació del patrimoni mariner El Moll.

Hora del conte especial Calamarenys. Dijous 24 a les 18 h. Biblioteca. A càrrec Marta Escandell, Christian, Noah i Isona Comí.

Calamarenys al Mercat. Divendres 25 a les 20 h. Mercat Municipal. Jornada gastronòmica on paradistes i restauradors de la vila oferiran tapes amb el calamar d’Arenys.

Tirada de l’art. Diumenge 27 a les 9 h. Platja de la Picòrdia.

Espectacle de carrer. Diumenge 27 a les 12 i 13 h. Escales Mercat Municipal. La recepta de l’àvia Enriqueta a càrrec d’Homo Teatris.

COMPARTIR