Tornem a ser pioners

Carles Salesa.  Director tècnic del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme
670

Els dies 24 i 25 d’aquest mes de març, l’Auditori – Tecnocampus de Mataró serà l’escenari del Congrés Recuwatt (www.recuwatt.com). Durant dos dies conformarem un espai internacional de trobada, reflexió i diàleg al voltant de la gestió de residus i la valorització energètica. Ponents vinculats al coneixement (món universitari i científic, centres d’investigació, enginyeries/consultories, etc.) i les administracions públiques (catalana, espanyola i europea) compartiran experiències i saber des d’un punt de vista objectiu, rigorós, professional i allunyat de les presentacions comercials. Aquest és un fòrum molt necessari, en un moment on el marc legal comunitari dóna validesa i fa seus els arguments dels qui ja fa temps que defensem que la valorització energètica eficient dels residus és una de les solucions més òptimes i sostenibles per a solucionar una part dels maldecaps de la gestió dels residus municipals.

Que Mataró sigui l’escenari d’aquest congrés és una mostra clara que el Maresme ha estat i continua sent pioner en l’àmbit de la gestió i tractament de residus. Ja fa 25 anys vam crear el Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, i vam ser dels primers en apostar per allunyar-nos dels abocadors i optar per la incineració. Ara també som pioners en donar resposta a la necessitat de generar un fòrum de debat com és el congrés Recuwatt.

I és que una activitat que està tractant gairebé 70 milions de tones de residus a tot Europa i subministrant energia a milions de llars europees, mereix tenir a casa nostra un punt d’encontre rigorós i professional, comptant amb l’opinió dels millors experts catalans, espanyols i europeus (ponents de Dinamarca, Holanda, Bèlgica, Alemanya, Suïssa, Regne Unit, etc.).

Molts érem els qui trobàvem a faltar que es fes una trobada específica sobre aquesta temàtica, ja que l’última que es va fer a casa nostra, va ser a Tarragona el ja llunyà any olímpic de 1992.  Sempre, a més, tenint en compte que apostar per ser un espai de diàleg sobre valorització energètica és totalment complementari i compatible amb ser una de les comarques que millor fa la recollida selectiva. En definitiva, som pioners!

Carles Salesa
Director tècnic del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme

COMPARTIR