Tornem reinventats!

Rosa Escribano Lafragüeta.  Directora Casa Pairal
410

No és per casualitat que a la porta del carrer Rosari hàgim posat un rètol amb la paraula “reinventats”. No ens va costar gaire trobar-la, defineix perfectament els nostres sentiments en aquests moments d’incertesa.

Durant aquest confinament ens hem reinventat una mica cada dia, i ho continuem fent.

El passat 13 de març vam tancar les portes del nostre centre. Va ser molt trist haver de deixar a fora a les famílies, i als nostres usuaris de Centre de Dia, però calia fer-ho.

A dins estàvem tots bé de salut, els 60 residents i els 46 treballadors que lluitàvem perquè així fos. Vam passar dies difícils, moments tristos, d’incertesa i de por. Però ens vam reinventar! De forma paral·lela a les reunions d’equip amb les noves instruccions sobre nous protocols, vam crear un ambient alegre amb activitats de lleure i espais individuals que van reforçar els llaços emocionals entre nosaltres.

Anaven arribant instruccions, ordres, BOEs, DOGCs, normatives… que ens forçaven a anar fent canvis a la nostra organització interna i de cura de les persones, ens anàvem reinventant sobre la marxa i sense gaire temps per pensar. Portes tancades però amb llibertat de moviments dins del centre.

Sortosament, vam trobar la manera d’estar connectats. Hem accelerat l’aprenentatge en les noves tecnologies, i les videotrucades ens han consolat una mica.

Diuen que l’atzar té molt a veure, segurament és un component important, sigui com sigui, ara podem dir que Casa Pairal , a dia d’avui, és una residència verda (lliure de Covid).

A nosaltres (els treballadors) ens ha cuidat molt el poble de Vilassar, amb els seus missatges d’ànims, amb les mascaretes que ens han cosit, els guants que ens han regalat, els aplaudiments a les 20h a les finestres de davant del nostre edifici… Mai els estarem prou agraïts. Mols dies ens van salvar!

Som conscients de que això no s’ha acabat, i ens continuarem reinventant cada dia amb el que ens demani el moment.

En breu tornarem a obrir la nostra porta a les famílies! En tenim moltes ganes i ho tenim tot preparat: hi haurà mesures higièniques, distàncies de seguretat, aforament màxim, cribratge de persones a l’entrada… No és el que voldríem, però és el que ha de ser. Ara només ens queda esperar al tret de sortida oficial perquè es torni a la “nova normalitat”.

Serem els de sempre, però reinventats!

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí