Torrons d’autor

Text: Redacció
399

Ca L’Iborra va ser l’espai escollit el passat dimarts 29 de novembre per acollir el concert presentació del torró ‘amb Cinc Sentits’, creat per Casa Graupera de Mataró.

El torró d’autor s’acompanya amb un DVD amb la guia d’instruccions del tast i amb música de Vivaldi, a càrrec del Quartet Barroc de Sant Simó.

La presentació d’aquesta delícia gastronòmica, ideal per a les festes de Nadal, va comptar amb la presència del Quartet Barroc de Sant Simó i amb més de 60 convidats que van gaudir d’una vetllada única i irrepetible per donar la benvinguda a la nova creació de Casa Graupera.

Ca L’Iborra és una casa senyorial d’estil renaixentista construïda al voltant de l’any 1930 per l’arquitecte J.S. Roig, que va acollir la presentació del torró “amb Cinc Sentits”, una edició limitada de 1.000 unitats, impulsada per aquesta tradicional empresa mataronina, molt coneguda, també, per les seves neules artesanes.

La presentació, a més, va anar acompanyada de la música de Vivaldi interpretada pel Quartet Barroc Sant Simó, que va evocar la producció artesanal d’aquesta nova creació de Casa Graupera mentre els assistents van poder degustar aquesta autèntica obra d’art gastronòmica.

El nou torró apel·la els cinc sentis: el paladar, el tacte, la vista, l’olfacte i l’oïda.

L’art d’Uñó i el de Ricard Jordà, al servei del torró

El torró d’autor de Ca l’Uñó, de Mataró, arriba aquest Nadal a la seva 17a edició i la força dels clàssics. Enguany, ofereix una nova deliciosa i creativa proposta en la qual destaquen la poma i la canyella, com a ingredients, junt al treball plàstic de l’artista Ricard Jordà, que aquests dies celebra el 50è aniversari de la seva primera exposició. La creació estètica de Jordà amb una poma a sobre del dolç, va portar el pastisser Claudi Uñó a plantejar el gust de poma com a referent d’aquestes postres tan seguides. Pastís “tatin” de poma, doncs, amb un cruixent de canyella, la poma del pecat i les claus i els panys que amaguen incerteses. Quan el postre i l’art s’interrelacionen i creen enigmes estètics i gastronòmics, per als paladars que saben valorar-los, en convivència amb els plaers estètics. Síntesi i confluència artística.

COMPARTIR