Tres treballs opten al Premi Iluro 2019

Text: Redacció
330

La 61a convocatòria del Premi Iluro, convocat per la Fundació Iluro i dotat amb 4.500 euros i la publicació de l’obra, ha rebut en termini tres treballs que optaran al Premi Iluro d’enguany.

Com l’any anterior, a més de les investigacions històriques s’han convocat al certamen tots els treballs relacionats amb les humanitats i les ciències socials. De la mateixa manera, l’àmbit territorial d’estudi també s’ha obert i han pogut concórrer obres que no siguin exclusivament centrades a Mataró o al Maresme, sinó de qualsevol àmbit territorial en què Mataró o el Maresme tinguin una presència destacada o un interès especial.

Els títols dels treballs presentats per ordre de recepció són:

1) Joan Pujol (Mataró, segle XVI) o la poesia en el seu context.
2) Redescobrir la pintora catalana Maria Fiter Sarriera.
3) Retrat d’un poeta. 

L’acte de proclamació del veredicte de la 61a convocatòria serà acollit a l’Ateneu de la Fundació Iluro (La Riera 92 de Mataró), el dilluns, 18 de novembre, a les 19.30 h. Durant l’acte es presentarà l’obra guardonada a la darrera edició, publicada en el marc de la Col·lecció Premi Iluro, amb el títol Mataró 1936-1945. De la revolució a la repressió, de Joan Giménez i Blasco (Premi Iluro 2018), un treball que tracta sobre la repressió dels primers anys del franquisme a la ciutat de Mataró.

El jurat d’aquesta convocatòria està presidit pel Dr. Josep Maria Fradera i Barceló (Universitat Pompeu Fabra), i compost pel Dr. Jaume Dantí Riu (Universitat de Barcelona), que s’hi incorpora enguany; el Dr. Flocel Sabaté i Curull (Universitat de Lleida); el Sr. Alexis Serrano Méndez (Arxiu Comarcal del Maresme); el Dr. Oriol Olesti Vila (Universitat Autònoma de Barcelona); i la Dra. Roser Salicrú i Lluch (Consell Superior d’Investigacions Científiques i Fundació Iluro), que actua com a secretària.

Enguany, la Fundació Iluro vol commemorar els seixanta anys del Premi Iluro amb una exposició que es podrà visitar del 8 al 24 de novembre, també a l’Ateneu. S’hi podrà trobar tota una sèrie de material gràfic i documental que il·lustra aspectes rellevants de les diferents edicions, així com un treball col·laboratiu amb diferents premiats, els quals aportaran fets destacats de l’any que van ser guardonats.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí