Un tros de Premià de Mar a l’Antàrtida

Text: Redacció
1113

Joan Riba, expert en l’estudi d’aquest continent, va visitar el passat 12 de maig l’escola El Pilar de Premià de Mar i es va comprometre a dur la bandera del centre educatiu que li va entregar la classe de 1r d’ESO en la seva pròxima expedició.

La visita va formar part de l’acte de cloenda de l’últim projecte en què els alumnes han treballat implementant metodologies d’aprenentatge innovadores de la mà de TeideProjectes.

Els alumnes de 1r d’ESO de l’escola El Pilar de Premià de Mar van compartir amb Joan Riba, responsable de la base científica Juan Carlos I, a l’Antàrtida, les seves solucions a escala local i global per donar resposta als principals reptes mediambientals que amenacen aquest continent. Tot, en el marc del gran acte de cloenda del projecte que van treballar en les darreres sis setmanes amb innovadores metodologies d’aprenentatge i que forma part de la solució pedagògica TeideProjectes: ‘Expedició a l’Antàrtida, un món per descobrir’.

Els alumnes han mostrat un interès sorprenent en aprofundir els seus coneixements sobre com és un dia a l’Antàrtida i es notava que venien molt preparats perquè els treballs que han presentat han estat de gran qualitat, hem mantingut un diàleg d’allò més enriquidor i m’han traslladat preguntes amb criteri”, va apuntar Joan Riba després de les exposicions temàtiques dels alumnes i del col·loqui dut a terme amb ells.

La implicació dels alumnes en aquest projecte ha estat tan forta que al final de la intervenció de l’expert li van entregar un dossier amb els projectes que han elaborat aquestes darreres setmanes, així com una bandera de l’escola. Joan Riba es va mostrar tan agraït que es va comprometre a donar els projectes a la biblioteca de la base científica Juan Carlos I i, més emocionant encara pels alumnes, es va aventurar a anticipar-los que s’emportarà la bandera en la seva pròxima visita a l’Antàrtida.

‘Expedició a l’Antàrtida, un món per descobrir’ és un projecte en què els alumnes han treballat continguts de forma interdisciplinària, des de Ciències Socials fins a Ciències Naturals, passant per Matemàtiques, Robòtica, Tecnologia, Llengua i Plàstica, entre d’altres. “Anar més enllà de les assignatures exigeix als docents fer un pas endavant, un canvi amb què estem aconseguint resultats molt satisfactoris perquè els alumnes aprenen de manera diferent, entenent en tot moment quina és la finalitat d’allò que estan fent”, va expressar Eli Baratau, tutora de 1r d’ESO del l’escola El Pilar.

Tot plegat és la millor demostració que un aprenentatge eficaç és realment possible”, va comentar Jaume Rios, cap de projectes de l’Editorial Teide, qui ha afegit que “les noves metodologies passen necessàriament per connectar l’aula amb la vida real i per ser també capaces d’encarar els desafiaments de la societat del segle XXI”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí