Una nit sota la lluna amb els poetes del Maresme

Text: Redacció
590

El recital Poetes sota la lluna, que promou Can Vallerià de Premià de Dalt, arriba aquest agost a la segona edició amb un acte dedicat enguany al grup literari de la Font del Cargol, el col·lectiu de joves escriptors que va remoure el panorama cultural al Maresme durant els anys setanta i vuitanta.

Quatre autors significatius d’aquell moviment, Maria Antònia Grau, J.M. Calleja, Teresa d’Arenys i Rafael Vallbona, llegiran la seva obra al pati de la casa natal d’en Valerià Pujol, qui va ser l’impulsor del grup. La poetesa Anna Maluquer, autodefinida com a ‘corresponsal poètica’, llegirà l’obra d’altres membres del col·lectiu. L’escriptor Albert Calls comissaria aquest recital.

A finals dels anys setanta, en l’inici de l’actual represa cultural, en Valerià Pujol va entendre que calia fomentar una creació de qualitat capaç d’arribar arreu de Catalunya, si no es volia que el Maresme quedés reduït culturalment al no res, que seria com no comptar en el mapa dels territoris que conformen el país. Fruit del neguit del millor escriptor contemporani que ha donat la comarca, es van aplegar al seu voltant joves escriptors com Martí Rosselló, Pep Bras o Jordi Bilbeny, i d’altres no tan joves però poc coneguts, com en Ventura Ametller. El resultat va ser un moviment literari d’agitació cultural que va ser capaç de treure-li la pols al panorama de la creació literària de la comarca, modernitzar-ne les estructures i posar en circulació un seguit d’autors novells que, amb els anys, han consolidat la seva obra. La creació d’un segell editor, Quaderns de la Font del Cargol, va ser el puntal des d’on es va difondre el projecte. L’escriptor de Cabrera Albert Calls ha compilat i analitzat l’època i l’obra del grup de la Font del Cargol en un llibre que apareixerà al mercat a primers de Setembre, editat pels renascuts Quaderns de la Font del Cargol.

Poetes sota la lluna
Dissabte 27 d’agost a les 21.30h.
Can Vallerià. Art comunicació, territori: Passeig Coromina, 32. Premià de Dalt.
Entrada gratuïta.
COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí