Una rosa pel nostre Dia dels Enamorats

Text: Redacció
611

Sant Jordi és per als catalans el dia escollit per expressar el nostre amor per la persona estimada. El nostre Dia dels Enamorats particular. I ho demostrem fent un regal ben especial a les nostres parelles, tal com diu la llegenda que va fer Sant Jordi amb la princesa: una rosa vermella.

Si el dia acompanya i el bon temps i el sol permeten gaudir de la jornada, el Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya, amb seu a Vilassar de Mar, espera que aquest any la venda de roses sigui important i recuperi xifres similars a les d’abans de la crisi econòmica. La reducció de l’IVA de flors i plantes al 10%, vigent des de principi d’any, el fet que la Diada s’escaigui en un dia laborable, i la percepció que el consum de flors en general comença a remuntar, fan que les prediccions siguin optimistes, dins de la prudència d’un sector molt tocat.

En aquest sentit es pronuncia Sito Vilarrubla, vicepresident del Mercat de Flor: “Aquí a Catalunya és una costum molt arrelada, i pels floristes i els que ens dediquem al comerç de flor i en aquest cas de roses, suposa un volum de vendes important”. Segons Vilarrubla, “les perspectives són bones, des de fa ja moltes setmanes hem anat tenint comandes i consultes dels clients, però caldrà que es concretin en compres específiques després de Setmana Santa”.

La rosa més venuda serà, naturalment la vermella. Roses de roig més intens algunes, d’altres més granatoses i envellutades, seran les protagonistes. Després, com cada any, se’n podrà trobar de rosades, grogues, taronges, blanques, tenyides de blau o multicolor, a més de roses amb purpurina, amb escuts del Barça i Estelades serigrafiats, o ara també roses banyades en xocolata. I per aquells que són pràctics i volen roses que perdurin, es vendran també rosers, sobretot perfumats i de pitiminí.

Gran varietat de preus

El preu de la rosa en aquesta Diada oscil·larà depenent de la seva qualitat i forma de presentació. Partint que el consumidor desitgi una rosa de qualitat, ben tractada a floristeria i que es pugui mantenir en aigua entre 7 i 10 dies, ha de comptar que li costarà 5€ si la vol només amb l’espiga dins una bossa. Si busca que porti algun complement, alguna ornamentació especial, ha de considerar altres preus. Per quedar bé amb la persona estimada, val la pena gastar una mica més, ja siguin 15 o 20€, per oferir una rosa exclusiva, acompanyada d’un vidre o ceràmica que li facin de gerro, o en un arranjament ben artístic com no lluirà ningú més.

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí