La Unió de Botiguers de celebra 40 anys ‘impulsant Mataró’

Text: Redacció
427

L’entitat celebra l’aniversari amb un ‘Trimestre del Comerç Mataroní’ amb diverses propostes en l’àmbit lúdic, acadèmic i associatiu. El consultor Víctor Küppers oferirà una conferència al Teatre Monumental el 31 de gener de 2019.

La Unió de Botiguers de Mataró (UBM) celebra aquest 2018 el seu 40è aniversari. Durant aquestes quatre dècades, l’entitat ha estat un dels principals motors per a l’impuls de l’economia local i defensor d’un model de comerç implicat amb el dia a dia de la societat mataronina. Per celebrar-ho, l’associació prepara un programa fins al pròxim mes de febrer en el que ha anomenat ‘Trimestre del Comerç Mataroní’, que inclourà activitats lúdiques adreçades a tota la ciutadania, una conferència acadèmica sobre la passió i l’entusiasme en el món de l’empresa, i una festa final per a tots els associats.

El calendari d’actes es va encetar el passat 17 de novembre amb l’acte més festiu. Durant unes hores, la plaça Santa Anna i la Rambla de Mataró es van transformar en un gran bosc de globus d’heli il·luminat de prop de 400 metres quadrats. A més, membres de la junta de l’entitat van distribuir més de 8.000 globus des de cinc punts del centre de la ciutat. Durant la jornada hi va haver també actuacions musicals i activitats paral·leles a la mateixa plaça de Santa Anna.

Després de la campanya de Nadal, tindran lloc els actes més oficials. El 31 de gener serà al Teatre Monumental el consultor i conferenciant motivacional Víctor Küppers, que explicarà la importància de la passió i l’entusiasme per assolir l’èxit empresarial. Finalment, un altre espai emblemàtic de la ciutat, la Nau Gaudí, serà testimoni de la gran Festa del Comerç Mataroní, una festa-sopar de celebració dels 40 anys pensada per al moviment associatiu que ha fet possible que la Unió de Botiguers sigui avui un dels estendards del teixit empresarial urbà de la ciutat.

El president de la UBM, Jordi Novo, assegura que en aquests 40 anys el concepte de botiga ha canviat molt. “Ja no som només una associació de botiguers que estan darrera el taulell. Ara som un conjunt d’empresaris que treballem a i per a la ciutat”. Per Novo, aquest aniversari marcarà un abans i un després a la Unió de Botiguers de Mataró.  “El retail està canviant i com a tal us podem avançar que en uns mesos us podrem presentar una UBM millorada i adequada als temps que corren”, afegeix.

La presentació dels actes del 40è aniversari de la UBM es va celebrar al concessionari del Grup Drivim, patrocinador oficial de la Unió de Botiguers en aquesta efemèride. Per a la ocasió l’entitat conta també amb la col·laboració de Todo Letras, especialistes en lletres lluminoses gegants.

La UBM transforma el Saló Boda Mataró i Maresme en un nou model de fira

El Saló Boda Mataró i Maresme desapareix tal i com se’l coneixia fins ara. La Unió de Botiguers de Mataró, organitzadora de la fira, farà un replantejament del certamen pel pròxim any per crear un nou format de fira adaptat als nous temps. El primer canvi serà la data i, a diferència del que havia passat fins ara, el mes de febrer de 2019 no hi haurà fira de casaments a Mataró. Aquesta es traslladarà al darrer trimestre de l’any i durant els pròxims mesos s’aprofundirà en la resta de canvis que es preveuen. En aquest sentit, des de la UBM es destaca la necessitat de reflexionar sobre el model de fira i els actuals hàbits de consum, després dels 25 anys del Saló Boda Mataró i Maresme que s’han celebrat aquest 2018. A més del canvi de data, la nova fira també presentarà nous horaris, nova localització, nou concepte i també un nou nom.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí