XIII Desfilada de gossos de Vilassar de Mar

Text: Amics dels Animals
416

El 23 d’octubre a les 11 del matí tindrà lloc la XIII desfilada de gossos de Vilassar de Mar. Com sempre, la desfilada s’iniciarà amb els gossos per donar en adopció i continuarà amb la desfilada dels gossos amb amo que podran optar a quatre premis: el més maco, el més rar, el més simpàtic i el més semblant al seu amo. El presentador serà el polifacètic Pep Plaza.

Malgrat que Catalunya té una llei de Protecció dels Animals, Decret Legislatiu 2/2008 de 15 d’abril pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de protecció dels animals, a dia d’avui encara queda pendent l’aprovació del reglament que donaria les eines per poder aplicar-la.

Amb aquest reglament entre altres coses es podria determinar l’obligació a botigues i criadors d’esterilitzar tots els animals que es posin a la venda, tal com s’obliga a fer a les protectores. La cria incontrolada és el problema més greu al qual ens enfrontem i que fa que l’administració i les protectores d’animals dediquin els seus recursos i el seu temps.

Les protectores considerem indispensable que s’agilitzin les denúncies i que s’apliquin les sancions corresponents a les persones que abandonen animals, als que no els identifiquen ni els donen d’alta en el cens d’animals de companyia del seu ajuntament, als particulars que fan cria lucrativa… Considerem que són tan importants com les sancions que s’apliquen i executen per no lligar els gossos o per no recollir els excrements…

Un altre problema és la venda d’animals exòtics. Ens preguntem si es té consciència de la dificultat de trobar un espai per ells, doncs també són abandonats. Ens tornarem a trobar amb un falta de previsió que ens pot portar a tornar a matar éssers innocents.

L’administració té l’obligació ètica per la protecció dels animals i moral per la gestió dels recursos de fer la feina. Les protectores estarem amb ells per tirar-la endavant.

COMPARTIR