Zero casos COVID-19 a la Residència Vora Balís

Text: Redacció
228

A punt de completar un mes de confinament la Residència Vora Balís de Sant Vicenç de Montalt celebra que manté zero casos positius de COVID-19 entre les persones residents i professionals.

Després de gairebé un mes de confinament, seguint els protocols dictats per l’Administració i els propis de l’entitat gestora GRUP VL, des de la Residència Vora Valís celebren que no s’ha declarat cap cas de COVID-19 entre les persones residents o els professionals de la residència.

Malgrat les limitacions d’EPIS i que només s’han pogut fer proves a persones simptomàtiques totes amb resultat negatiu, mesures complementàries han contribuït a reduir a zero els contagis del virus. En el cas dels usuaris de centre de dia, s’han adaptat els plans d’atenció personalitzats a la llar i s’han creat protocols d’intervenció específics per a persones altament dependents en aïllament i quarantena: estimulació, orientació, mobilitzacions, etc. D’altra banda s’ha procurat proporcionar el material de protecció necessari davant el COVID-19 a empleats i usuaris i s’ha creat una aplicació informàtica per la gestió global del material, optimitzar-ne la utilització i planificar els estocs. Des de la residència s’informa que, dies abans de la declaració del confinament, es van crear zones d’aïllament i semi-aïllament i es van endurir les polítiques de visites als centres, control i registre. En l’actualitat, s’han establert zones d’intercanvi de mercaderies i s’han congelat temporalment la prestació de serveis no essencials per a evitar l’entrada de proveïdors als centres. En la mesura del possible, s’intenta mantenir la màxima normalitat dins les circumstàncies excepcionals causades per la crisi del COVID-19. Des de la primera setmana, es van crear tallers de confecció de mascaretes protectores per part de residents, treballadors i voluntaris i es van posar a disposició d’usuaris telèfons mòbils perquè poguessin contactar amb els seus familiars mitjançant vídeo-trucades.

Aquestes són algunes de les mesures adoptades per Grup VL, entitat gestora de la Residència Vora Balís, des de l’inici de la crisi causada pel Coronavirus. Tant des de Grup VL i la Residència Vora Balís es vol enviar un missatge tranquil·litzador a familiars de les persones residents i es reitera que se segueix treballant per a garantir l’atenció directa de tots i cada un dels usuaris i usuàries dels serveis. A part, es manté un contacte permanent amb els Departament de Salut i Departament Treball, Afers Socials i Famílies, informant de la situació diàriament i compartint les necessitats per a la millor protecció de les persones grans més vulnerables.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí