3 tendències de màrqueting digital pel 2021

Eli Guillén.  Màrqueting digital. www.eliguillen.es
1319

L’arribada de Nadal ens convida a pensar que estem a la recta final del 2020, i que quan menys ens ho esperem estarem comptant els últims segons de l’any. És moment de fer balanç i aprofitar l’oportunitat per marcar-nos nous objectius, tenint en compte el que ens espera en aquesta nova etapa: un any on hem de fer front a la transformació digital. En aquest article trobaràs les estratègies bàsiques de màrqueting digital per incrementar les vendes aquest 2021.

Vídeo Màrqueting. Una imatge val més que mil paraules. I, si aquesta es presenta en format vídeo, es duplica el seu valor. El 70% dels compradors veuen vídeos durant la presa de decisions. Són la forma més ràpida i fàcil d’obtenir informació i la més independent i flexible. A més, gràcies als avenços tècnics, els processos d’enregistrament estan a l’abast de petites i mitjanes empreses.

SEO. El posicionament orgànic, també anomenat SEO, consisteix en la utilització de diferents tècniques enfocades a aconseguir que una web estigui situada el més amunt possible dels cercadors, en especial el de Google. Aquestes accions no són de pagament i, per tant, els resultats són naturals.

El 71% dels compradors comencen la seva indagació amb cerques genèriques a Google, amb una mitjana de 12 cerques abans de comprar. Per tant, en aquest 2021 és imprescindible preparar la nostra pàgina web per aparèixer en les primeres posicions dels cercadors.

Estratègia a les xarxes socials. Abans que et llancis a la comercialització dels teus productes a les xarxes socials, et diré un secret: tria les teves plataformes sàviament, perquè no totes són rendibles pel teu comerç.

Cada xarxa social té uns usuaris bastant determinats i específics. Si ets B2B (Business to business), has d’estar a LinkedIn. Si el teu producte va dirigit a un públic jove, la teva xarxa social és Tik Tok. Instagram és una xarxa amb un lideratge indiscutible basat en la imatge. Facebook té un públic més variat i una mitjana d’edat més elevada que Instagram.

I quan tinguis la selecció de les teves xarxes socials és el moment de crear contingut innovador i de qualitat. Recorda que el contingut és el rei.

Aquestes tècniques no són de cap manera exhaustives, ja que sabem que n’existeixen d’altres. No obstant això, són de màxima importància per a qualsevol campanya de màrqueting digital. El meu consell: escull les que més et convinguin i posa’t en acció.