Abertis autopistas ensenya els conductors del futur amb un joc de seguretat viària integrat en la seva aplicació mòbil

Text: Redacció
504

Abertis autopistas, la companyia líder en la gestió de les autopistes segures, intel·ligents i sostenibles, ha llançat un joc centrat en la seguretat viària i integrat en la seva aplicació mòbil autopistas en ruta, que ja compta amb 70.000 descàrregues en el seu primer any de vida. El nou joc, autopistas car trip adventure, acosta als nens d’entre 4 i 10 anys les claus per poder planificar i fer un viatge segur a l’autopista. També proposa 6 mini jocs que permeten conèixer tots els aspectes de la seguretat viària quan circulen per l’autopista.

L’empresa va presentar el joc interactiu el passat 1 d’octubre, en el seu Centre d’Operacions i Seguretat Vial de San Rafael (Segòvia), des d’on es controla el trànsit de les autopistes AP-6, AP-51, AP-61, AP-4 i AP-71 les 24 hores del dia 365 dies l’any.

L’acte de presentació va fer-se amb la participació de més de 150 nens de municipis d’El Espinar i Guadarrama. A més de poder provar el joc, els futurs conductors van rebre formació teòrica impartida per un tècnic de seguretat viària d’abertis autopistas, que els va destacar la importància de l’ús del cinturó de seguretat, fer parades en les àrees de servei per descansar i respectar les normes de trànsit i els límits de velocitat, entre d’altres normes de seguretat viària.

Entre les moltes activitats que van poder fer, els nens també van conèixer les normes de trànsit en diferents circuits en bicicleta, patins i mini motos i van visitar l’exposició de les màquines de manteniment i vehicles per a treure la neu d’abertis autopistas.

D’altra banda, els conductors del futur també van poder participar en sis tallers que recreen el joc autopistas car trip adventure, en el que van aprendre a aparcar a través de cotxes teledirigits, entendre la importància d’ajustar la pressió de les rodes i assajar l’ús del netejavidres en condicions de climatologia adversa, entre altres activitats.

Anna Bonet, subdirectora general d’autopistes d’abertis, assegura que és de vital importància educar els més petits sobre la importància de la seguretat viària perquè la incorporin als seus hàbits de conducta. “Així, quan viatgin en cotxe per autopista es convertiran en prescriptors en seguretat i en el futur, seran conductors conscients amb els hàbits adquirits que, sens dubte, incrementaran la prevenció de futurs accidents de tràfic”.

La jornada es va dur a terme conjuntament amb la Fundació Abertis, a més de l’Associación Estatal de Víctimas de Accidentes Fundtrafic. Amb aquest projecte, abertis autopistas segella el seu compromís per una conducció segura.

Un joc ideat per a nens

En el procés de creació d’autopistas car trip adventure també van participar els fills dels professionals de la companyia, que es van encarregar de provar el joc i donar les seves opinions. Les seves aportacions van ajudar a millorar alguns aspectes del joc i adaptar-lo a les expectatives dels infants. Des d’abertis autopistas estan molt satisfets amb el llançament d’aquesta iniciativa, ja que la participació dels treballadors ha estat un element clau. “Autopistas en ruta és una iniciativa dels nostres treballadors”, explica Marga Tejedor, directora d’Experiència al Client d’abertis autopistas. També afegeix que “el llançament d’aquest joc integrat en la nostra App, també s’ha dissenyat i adaptat amb l’ajuda dels nens, fills de professionals que treballen en abertis autopistas, motiu pel qual la integració d’aquesta iniciativa amb l’equip és total”.

Autopistas car trip adventure, els petits escullen el camí més segur

La proposta compta amb dues operatives de joc: jugar als mini jocs per separat o iniciar un recorregut per l’autopista que integra tots els mini jocs. Si s’opta per jugar per separat, es pot triar el mini joc que es vol. Pel contrari, si es tria el recorregut, es comença la partida com si s’iniciés un viatge per l’autopista. En primer lloc, s’haurà d’instal·lar els passatgers al vehicle i cordar-los el cinturó de seguretat, una vegada fet correctament emprendran la marxa en la qual hi haurà diferents reptes com decidir si cal encendre els llums antiboira, si activar el parabrisa o si es posen les ulleres de sol, entre d’altres. En resum, els jugadors hauran d’optar sempre per triar l’opció més segura pels passatgers perquè arribin al seu destí.

Autopistes en ruta, l’aplicació que geolocalitza el vehicle en cas d’accident

Autopistas en ruta, que ja té més de 70 mil descàrregues al seu primer any, és una aplicació mòbil completament gratuïta que ofereix un sistema de trucada d’emergència a bord, basat en el 112 europeu i similar al sistema eCall proposat per la Unió Europea, l’aplicació del qual serà obligatòria en tots els vehicles a Europa a partir de 2018.

L’aplicació, disponible per a sistemes IOS i Android, integra un sistema que connecta automàticament amb els quatre centres d’operacions i seguretat viària d’abertis autopistas.

Autopistas en ruta activa de forma automàtica un protocol d’emergència geolocalitzant el vehicle en cas d’accident o avaria, a través d’aquests quatre centres d’operacions que funcionen les 24 hores al dia, els set dies de la setmana i durant els 365 dies de l’any. A més, autopistas en ruta disposa d’un mapa d’informació de tràfic en temps real.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí