Amb el cap ben fred

Manuel Roca i Cuadrada.  Periodista
587

No és cap disbarat assegurar que tothom tenia molt clar quin seria el resultat de la reunió de Mariano Rajoy i Artur Mas. No hi va haver sorpreses. Estava cantat que les posicions eren molt allunyades. El president del govern espanyol havia explicat que no estava gens d’acord amb les seves propostes. Tots dos havien manifestat què volien i què no acceptarien.

A partir d’aquí, s’ha obert un nou escenari que ara caldrà omplir de contingut. Entre els últims moviments, a Artur Mas li ha tocat decidir què havia de fer i com fer-ho. Si anticipar les eleccions buscant una majoria que doni legitimitat al camí de la independència –la decisió que finalment ha pres–, o si el més important és trobar solució al finançament per poder sortir de l’actual situació de crisi econòmica que estrangula la capacitat de gestió del govern català.

La negativa de Mariano Rajoy ha donat peu a tot tipus d’especulacions i propostes. “No podem obviar el problema que existeix, cal resoldre’l amb el cap ben fred”, afirma Rosell, president de la CEOE. Per la seva banda els partits polítics de l’arc parlamentari català també es manifesten, però no ho fan en la mateixa línia. Hi ha qui creu que no és moment de parlar d’independència, que calen buscar fórmules d’entesa i que no hem de deixar-nos emportar per les circumstàncies, i d’altres que són més radicals i aposten obertament per la independència i per l’estat propi.

És evident que a aquestes alçades no hi ha marxa enrere. Cal avançar, però sincerament crec que cal fer-ho amb el cap ben fred, valorant pros i contres i cercant el màxim consens possible. El seny català ens ha de servir una vegada més per prendre les decisions més encertades per a tots, que el que decidim sigui el millor i que no ens n’haguem de penedir.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí