Aquestes Festes, un regal per als teus animals

Text: Naturcenter
574

Ara per Festes de Nadal ens fem regals entre nosaltres, els nostres familiars, els nostres amics i moltes persones també ho fan als seus animalons. Vist des de fora, per la gent que no té aquesta relació amb els animals pot pensar que és un fet totalment innecessari i prescindible, però en molts dels casos hi ha persones que depenen moltíssim dels seus animals. Podem trobar una gran varietat de casos en els quals els nostres animals, sigui quin sigui, juguen un paper importantíssim en el desenvolupament del dia a dia de la nostra vida.

A vegades la gent que sempre està rodejada d’altra gent, en ocasions, quan arriba a casa es trobaria sola a no ser perquè els espera amb impaciència i devoció el seu animalet. Amb els gossos establim una relació molt directa entre nosaltres, pot ser per la companyia que pot donar a una persona que es sent sola, o l’alegria que dóna a un nen quan arriba d’escola, o l’estimació que pot transmetre a tota una família. O què dir d’aquell home gran que dia rere dia sent cantar el seu canari, li dóna de menjar i li neteja la seva gàbia, establint poquet a poquet una relació entre ells dos. Gats, conills, hàmsters, fures, lloros, cotorres… tots ells ens omplen a la seva manera un espai de la nostra llar, i aquelles persones que estimem els animals, no ens els podem oblidar durant aquestes dates. Sense adonar-nos aquests animals es converteixen en un més de la família.

Què els hi podem regalar?

Doncs trobem un munt de coses adaptades a cada un d’ells. Per al nostre gos podem optar per una gran varietat de joguines amb les que estaran tot el dia entretinguts. Per altra banda, podem regalar-li aquell lot de galetes que ens serveixen per donar-li com a premi. Ossos, collars, corretges, llaminadures, roba d’abrigar, colònies, casetes, coixins, llits, matalassos… tots necessaris en el seu dia a dia i que poden actuar perfectament com a regal molt funcional. Al nostre gat també li podem regalar aquells elements que ens adonem que necessiten, com pot ser un rascador amb el qual el tindrem entretingut moltes estones, joguines de mil formes i materials, collars, llitets… i aprofitem durant aquestes èpoques per fer-ho.

Però no ens oblidem que no tot ha de ser material, també podem aprofitar per fer-los aquella neteja de boca que li toca fer, o l’analítica anual per veure com estan, o un bon tractament d’estètica a la perruqueria o un servei complet d’SPA.

Per als ocells, lloros, guacamais… hi ha una gran varietat de joguines, escales, nusos, cordes, gronxadors… que podem afegir a la seva gàbia perquè es diverteixi i s’entretingui encara més. També podem optar pels lots de llaminadures o fruites deshidratades que tant els hi agraden.

També per als nostres amics conills, fures, hàmsters, eriçons… podem obsequiar-los amb un sense fi de detalls com poden ser collars, colònies, xampús, roba, joguines, llaminadures, raspalls…

I per a aquells animals amb els quals no tenim una relació tan directa, com poden ser els peixos, rèptils, amfibis, de ben segur que també trobarem un regal adequat per a cada un d’ells, des de una menjadora automàtica a una decoració pel seu hàbitat o algun menjar amb alguna delicatessen.

Finalment, com a aspecte més important de tots, només volem remarcar que no hi ha millor regal que puguem fer als nostres animals que la tinença responsable i adequada de tots ells, procurant cobrir sempre totes les necessitats que puguin requerir, perquè la veritat és que no necessitem cap excusa per premiar el seu bon comportament al llarg de l’any.

COMPARTIR