Arenys de Mar demana a Educació implantar un institut-escola a la vila

Text: Ajuntament d'Arenys de Mar
394

L’alcaldessa Annabel Moreno i el regidor d’Educació, Ramon Vinyes, es van reunir el passat 11 de desembre amb el conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, i el director dels Serveis Territorials per sol·licitar la implantació d’un institut-escola a la vila que ajudi a reduir la saturació d’alumnes a l’Institut Els Tres Turons.

Alhora, es va sol·licitar, també, poder impartir el Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Navegació i Pesca de Litoral a Arenys de Mar, formació que actualment només es pot cursar a l’Ametlla de Mar (Baix Ebre).

De la reunió es va arrencar el compromís de la Generalitat d’estudiar les dues propostes, que a priori es van valorar favorablement. En aquest sentit, l’Ajuntament es reunirà properament amb la consellera d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Teresa Jordà, per proposar que Arenys de Mar esdevingui una delegació de l’Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya, amb seu a l’Ametlla de Mar, mitjançant l’oferta formativa vinculada a la nàutica i la pesca.

D’aquesta manera, el govern municipal segueix impulsant accions per salvaguardar el passat mariner de la vila i perllongar la llarga tradició de pilots i mariners d’Arenys de Mar, així com la indústria derivada de l’activitat portuària. No en va, actualment ja es registra una demanda de ma d’obra especialitzada en la indústria pesquera i de reparació de vaixells.

Si bé en els darrers anys han sorgit iniciatives per recuperar i mantenir la vinculació d’Arenys de Mar amb el Port i el mar, amb projectes com El Moll, una oferta formativa de navegació i pesca significaria un nou impuls per assolir-ho.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí