Bombetes que il·luminen (de debò)

Anna Lladó.  Periodista. www.annalladoferrer.com
505

Víctor Küppers creu que les persones som com bombetes, transmetem sensacions, llum. Algunes van per la vida a 30.000 watts, mentre que d’altres van foses. El secret, diu, es troba en l’actitud. Escollir-ne una o una altra depèn només de nosaltres. “L’únic que controlem al 100% és l’actitud”, afirma.

Són algunes de les idees més repetides per l’expert en psicologia positiva, que insisteix que no són noves, sinó que l’objectiu és recordar-les, reflexionar-hi. Una d’aquestes idees se centra en la importància del somriure a l’hora de comunicar-nos. Millor dit, en l’hàbit de somriure. No només genera una reacció positiva en les persones amb qui interaccionem, sinó que moltes vegades és la diferència entre aconseguir o no alguna cosa, el que demostra que el somriure té poder.

“Quan vas per la vida amb alegria, treus el millor que portes a dins”, diu Küppers, conscient que hi ha moments en què és difícil, sobretot per a aquells que realment tenen situacions dramàtiques. Tot i així, en circumstàncies normals, “si no tens cap drama, el dret a deixar de somriure és molt dubtós”. A més, la decisió és a les nostres mans; “ser alegre és una decisió”.

Per tal de ser alegre, Küppers recomana ser proactiu, queixar-se menys, ser amable amb qui ens envolta, agrair, viure, gaudir del moment, posar-nos il·lusions, tenir cura del més important a la vida i serenitat per acceptar les coses que no es poden canviar.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí