Bouquet d’Alella llança el seu Plaer Escumós per celebrar les festes de Nadal

Text: Redacció
606

El celler Bouquet d’Alella llança per les festes de Nadal el Plaer Escumós, elaborat amb pansa blanca, la varietat autòctona per excel·lència de la Denominació d’Origen Alella. Se n’han produït 833 ampolles i és un vi escumós de qualitat fet a partir del mètode tradicional amb una criança en rima durant més de 15 mesos.

La filosofia de Bouquet d’Alella és treballar amb les varietats que ofereix la DO Alella i és per aquest motiu que El Plaer Escumós surt dins aquesta denominació i no en la DO Cava. Toni Cerdà, enòleg i copropietari de Bouquet d’Alella, explica que “en l’ànim del celler sempre hi ha hagut la voluntat de donar a conèixer les varietats autòctones de la zona amb tots els seus mètodes d’elaboració i ens faltava el vi escumós. Aquí el tenim. És el primer i ens fa molta il·lusió que surti el mercat”.

El Plaer Escumós és un brut nature amb una criança d’entre 15 i 25 mesos, elaborat amb un 85% de pansa blanca i un 15% de chardonnay, i amb una producció molt limitada. Es tracta d’un vi escumós, d’alta qualitat i d’agricultura ecològica que des del principi s’ha treballat amb molta cura, amb una verema manual en caixes de 18 Kg i un premsat suau en el qual només s’ha aprofitat el most flor. I s’ha utilitzat el mètode tradicional d’elaboració, amb un mínim de 15 mesos de criança i degollat a mà.

Es tracta d’un vi escumós de color groc pàl·lid amb reflexos característics verdosos i de bombolla fina, amb aromes secs sorrencs i cítrics, de pinya madura i de pruna groga, amb tocs florals de ginesta i mimosa, on hi destaca l’olor de fulla de taronger.

COMPARTIR