Cinc anys d’”Històries” a la ràdio

Text: Redacció
545

La Literatura no mou grans quantitats d’adeptes, excepte quan es produeixen booms mediàtics (que no sempre són sinònim de qualitat); amb aquesta premissa s’entén que un espai radiofònic dedicat íntegrament a aquest bell art, celebri el seu cinquè any en antena amb una audiència fidel i creixent amb una gran festa, no és per a menys.

Històries va néixer arran d’una proposta de la Maria Rosa Martínez, directora de Ràdio Argentona, a qui seria la presentadora i ànima de l’espai, Sílvia Cantos una enamorada dels llibres. L’aventura va iniciar-se amb un format de 30’ dins el magazine matinal De tots colors presentat per Miquel Carabaño. Ja en la segona temporada va ampliar-se a una hora, independitzant-se del magazine i adoptant horari de vesprada. Dues temporades després des de Vilassar Ràdio van interessar-se per l’espai i així el programa va assolir doble difusió, traslladant l’enregistrament als estudis de l’emissora vilassarenca, fet que junt amb la consolidació del programa, va facilitar la visita d’autors i il·lustradors, oferint als oients unes entrevistes amb una major complicitat que la que es pot aconseguir per via telefònica.

El gruix del programa es dedica a un títol del qual s’entrevista l’autor, però també hi ha altres seccions, com les recomanacions infantils i juvenils i l’agenda literària, a càrrec de Ferran Pizarro, col·laborador que se suma a l’equip en la cinquena temporada. També compta amb una secció dedicada als microrelats, en col·laboració amb l’Associació de Relataires en Català (ARC).

El proper 14 de setembre es commemora el cinquè aniversari de l’emissió del primer Històries i per celebrar-ho, han preparat una gran festa que tindrà lloc al fabulós jardí de la biblioteca Ernest Lluch de Vilassar de Mar, un entorn idíl·lic per a l’ocasió. Delirics i Dreamers Ball Trio, dues bandes maresmenques, seran les encarregades d’amenitzar la vetllada amb un doble concert. L’acte comptarà amb la presència d’una padrina de luxe, l’escriptora mataronina Care Santos. I tu, t’ho perdràs?

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí