CiU i PSC de Premià de Mar, en la recta del ‘Pacte per a la ciutat’

Text: Redacció
943

Les converses a Premià de Mar entre el govern de CiU liderat per Miquel Buch i el principal partit de l’oposició, el PSC, es troben en ple procés de treball. Després que es fessin públiques, va difondre’s un document de les dues froces polítiques en el qual s’apunten les vies d’encaix i es donaven, a partir del 25 d’abril, 30 dies per acostar posicions i definir la forma final d’entesa.

En el document conjunt de socialistes i nacionalistes, s’incideix que l’”acord és fruit del compromís per superar aquest context de grans dificultats i de la rotunda voluntat d’ambdues formacions per servir a Premià de Mar i els seus veïns i veïnes”. També afegeixen que el pacte “té la voluntat de sumar un consens majoritari per fer front als nous reptes i de coincidir plenament en els objectius per a aquest mandat 2011-2015, alhora que compta amb la confiança mútua necessària entre els dos grups municipals per dur-lo a terme”. CiU i PSC també es donen llibertat per mantenir posicions pròpies i discrepàncies en temes de política general.

Pel que fa a les prioritats del futur acord, destaquen afrontar la crisi i les polítiques d’ocupació, l’organització del govern sense increment de la despesa i “la modificació de l’estructura del pressupost i l’organització administrativa per aconseguir aprofitar les sinergies del treball polivalent i coordinat, amb la creació de dues àrees genèriques, una administrativa i una altra tècnica”.

Dins aquest escenari de sociovergència, del qual encara resta pendent d’explicar quina forma política final prendrà un cop se signi l’acord definitiu, cal entendre el suport que el PSC va donar als pressupostos municipals per a 2012, tot i que fonts socialistes van apuntar que feia mesos que treballaven amb CiU per arribar a un acord en aquest aspecte. També que l’exregidora socialista mataronina Alícia Romero sigui la nova gerent de l’Ajuntament.

COMPARTIR