El Club d’Opinió Jaume Llavina proposa el nom de Josep Garcia Oliver per a la Biblioteca Popular de Mataró

Text: Club d’Opinió Jaume Llavina
561

El Club d’Opinió Jaume Llavina ha presentat al registre de l’Ajuntament de Mataró una petició perquè el Consistori consideri donar el nom de Josep Garcia Oliver a la Biblioteca Popular, creada en el seu moment per la Caixa d’Estalvis de Mataró, ara de la Fundació Iluro i que, tal com s’ha anunciat, el 2018 passarà a integrar-se a la Xarxa de Biblioteques de l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona.

La Biblioteca Popular no ha tingut mai nom, perquè durant anys no calia distingir-la de cap altra i darrerament, en haver-hi dues més de municipals i en ser l’única de la Fundació Iluro, tampoc es va considerar.

Josep Garcia Oliver (1834-1883) va ser el fundador de la Biblioteca el 1866, que l’any passat va complir els 100 anys. També fundà a Mataró, el 1854, la ‘Sociedad de Amigos de la Instrucción’ (coneguda després com a Ateneu Mataronès) i el 1859 promogué la Caixa d’Estalvis de Mataró, que s’inaugurà el 1863. Va ser alcalde de la ciutat en dues ocasions (1870-72 i 1874-76) i elegit diputat a Corts el 1881. De professió industrial i alineat políticament amb els liberals.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí