Com fer un gelat saludable?

Noemí Caupena.  instagram.com/greencookingqueen
241

Una de les temptacions més habituals a l’estiu són els gelats: petites bombes de calories buides embolicades amb plàstic, plenes de sucres refinats i greixos animals poc recomanables per a totes aquelles persones que volem portar una alimentació respectuosa amb la nostra salut i el medi. La bona notícia és que podem fer-nos els nostres gelats de manera molt senzilla i guanyar salut sense renunciar al sabor.

Com es fa un gelat? Una de les característiques dels gelats tradicionals és la cremositat que ve donada pels greixos i proteïnes que es fan servir (nata, llet, ous…). Nosaltres escollirem aliments que substitueixin aquests que no ens interessen. Així optarem per: anacards, llet de coco, oli de coco, alvocats, plàtans…

Un altre ingredient present en els gelats és el sucre. Quan més sucre hi ha més temperatura de congelat i per tant més cremositat. Nosaltres podem triar entre edulcorants líquids (siropes), xylitol o dàtils.

L’últim pas per obtenir un bon gelat és afegir-hi aire, d’aquesta manera els cristalls d’aigua que s’han format durant la congelació es trenquen. Això s’aconsegueix remenant molt bé la barreja després de la seva congelació. Quan més ràpid es congela un gelat més cremós resulta.

Què necessitem? Tot i que una gelatera ens pot facilitar molt la feina, la veritat és que no resulta imprescindible per fer els nostres propis gelats. Amb una batedora potent  és suficient. També és interessant tenir diferents motlles per donar forma als nostres gelats.

Tècniques. Tenim varies opcions per fer un gelat.

  1. Amb la batedora triturem els ingredients i servim.
  2. Després de triturar posem la mescla en un motlle de glaçons i quan vulguem fer un gelat només hem de triturar els glaçons guardats.
  3. Després de triturar posem la mescla en un tupper i congelem per servir després en forma de boles de gelat.
  4. Utilitzar una màquina de fer gelats.

SANDWICH GELAT DE VAINILLA

INGREDIENTS
PER LA GALETA: 1 Tassa farina d’ametlles / 1 Tassa dàtils / 3 Cullerades soperes de cacau cru / 1 Culleradeta de vainilla / 2 Cullerades soperes d’oli de coco.
PEL GELAT: 2 Tasses d’anacards (prèviament activats) / ½ Llauna de llet de coco / 3 Cullerades soperes de xarop d’atzavara (agave) / 50 ml. Llet vegetal /

PREPARACIÓ:
Primer farem les galetes. Tritura els dàtils amb una mica d’aigua perquè et quedi una mena de caramel i reserva. Posa la resta d’ingredients al got de la batedora i tritura-ho tot molt bé. Posa la barreja en un bol i afegeix el “caramel” de dàtil i amb les mans fes una bola. D’aquesta massa en faràs les galetes. Fes boletes de la mateixa mida i pressiona amb les dues mans per donar forma. Reserva-les sobre un paper antiadherent i guarda a la nevera mentre prepares el gelat.

Per fer el gelat: batre tots els ingredients i posar aquesta barreja en un tupper al congelador al menys 8 hores. Quan vulguis servir-ho treu del congelador el tupper amb el gelat i posa’l a la nevera per una hora perquè el puguis manipular i posar-lo entre dues galetes i fer el teu sandwich de xoco. Un cop tinguis fets els sandwichs els pots tornar a congelar per menjar-los més endavant.

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí