Comiat a l’escriptor Víctor Mora, creador d’El Capitán Trueno

Text: Redacció
597

L’escriptor Víctor Mora (Barcelona, 1931), vinculat a Premià de Dalt, va morir el passat 17 d’agost als 85 anys. Era molt conegut per la seva tasca com a guionista, creador de personatges que són la icona de referència de diverses generacions, com El Capitán Trueno, El Jabato, El Corsario de Hierro i El Cosaco Verde, a més d’altres com Tallaferro, l’Almogàver o Cor d’Acer.

A banda de la seva tasca en el món de la historieta, Víctor Mora va se un reconegut i prolífic narrador, tant de contes com de novel·les, per a públics adults i també per als joves.

Home d’esquerres, va ingressar al PSUC i a la resistència antifranquista, el que li va comportar empresonament i que als anys 60 hagués de marxar a París. En aquest sentit, és l’autor d’una obra narrativa protagonitzada pel personatge Lluís Martí, molt basat en les seves vivències, amb títols de referència com ‘Els plàtans de Barcelona’,  ‘El tramvia blau’ o ‘París flash-back. Maig del 68, sota els plàtans de Saint Michel’, cabdals per entendre aquells anys i el paper del compromís polític que molts intel·lectuals van assumir.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí