Comprar per rebaixes

Xavier Casas.  Advocat
482

Xavier CasasJa han arribat les rebaixes d’estiu, setmanes llargament esperades per poder adquirir el producte desitjat a un preu ajustat. Qui més qui menys comprarà aquell producte o servei anhelat a un preu més assequible. Ara bé, hem de tenir molt clar que, durant aquest període mantenim els mateixos drets com a consumidors que la resta de l’any.

Així doncs, la primera premissa a tenir en compte és que, durant les rebaixes es redueix el preu del producte… i res més! A títol d’exemple, podem tenir en compte les següents indicacions a l’hora de comprar:

– Els preus sempre han de constar indicats en el producte, tant l’anterior com el rebaixat.

– El període de rebaixes ha de tenir una duració entre una setmana i dos mesos, dins les dates fixades per la Generalitat.

– Els establiments que ofereixen productes rebaixats han de mantenir les mateixes condicions i garanties que oferten durant la resta de l’any.

– La publicitat emesa en temporada de rebaixes vincula l’establiment anunciant, a efectes de respectar les condicions, preus i qualitats dels productes ofertats, tota vegada aquesta publicitat té valor contractual fins el punt que, el consumidor pot exigir legalment el compliment estricte d’allò publicitat.

– En quant a les devolucions de productes adquirits en rebaixes, hem de tenir clar que imperen les mateixes condicions que les establertes durant la resta de l’any i podem tornar tots aquells productes amb defectes abans de la seva adquisició, no estant obligats a acceptar xecs de canvi de producte o per imports a gastar en l’establiment venedor, sinó que tenim dret a la devolució del preu pagat. En cas de no existir defecte previ a la compra, la botiga té dret a decidir sobre la devolució. Per això, serà molt important informar-nos sobre les condicions fixades per l’establiment al respecte.

– En els supòsits de compres a distància, tenim set dies de termini per retornar el producte si no ens satisfà, té defectes o no respon a les nostres expectatives.

Les rebaixes obren un període molt interessant per adquirir allò que desitgem i a un preu immillorable, però no hem de caure en el parany d’acceptar una reducció dels nostres drets o la qualitat dels productes a canvi de pagar menys. Tots hi sortirem guanyant!

Bones compres… bones vacances.

COMPARTIR

1 COMENTARI

  1. Si haguessim de muraser tot el que no necesitem i tenim a casa, .A mi em va be9 per renovar, perque tinc la mania de tenir camises preferides, pantalons preferits i sabates preferides de les que ja tinc, i que pasa que m’acabo nome9s posant aquestes prendes durant tot l’any. Ja va be9 que renovi, .

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí