Els consellers del Govern de Quim Torra prenen possessió

Text: ACN  // Foto: Marc Rovira
393

Els tretze consellers del Govern presidit per Quim Torra van prendre possessió, després de set mesos sense un Consell Executiu en actiu i amb normalitat. Amb l’acte celebrat el passat 2 de juny al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, les mesures derivades de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució queden sense efecte, en haver-hi ja un nou Govern nomenat i en vigor.

Els consellers van prometre “complir fidelment d’acord amb la llei les obligacions del càrrec al servei de Catalunya i amb lleialtat al president de la Generalitat de Catalunya”, sense esmentar concretament ni la Constitució ni l’Estatut.

La presa de possessió del Govern va tenir també espai per deixar protagonisme als polítics independentistes que estan a la presó i els que són a l’estranger. De fet, els seus familiars van estar presents a les primeres files, i alguns van participar llegint cartes que havien escrit per a l’ocasió Carme Forcadell, Lluís Puig, Josep Rull, Jordi Turull i Toni Comín. Un llaç groc va ser també present tota la cerimònia en la primera de les cadires reservades per al Govern.

En aquest nou govern, dos dels consellers són destacats polítics amb trajectòria al Maresme: Pere Aragonès, de Pineda de Mar i Miquel Buch, de Premià de Mar. En paral·lel, la moció de censura al PP ha posat Pedro Sánchez, del PSOE, com a president de l’estat.

Miquel Buch diu que serà un “honor” treballar al servei de la democràcia i la llibertat de Catalunya

En el marc de les incidències polítiques que va tenir l’activació del nou equip del Govern, el nou conseller d’Interior, el premianenc Miquel Buch, va mostrar la seva satisfacció pel seu nomenament a través de dues piulades a Twitter. L’exalcalde de Premià de Mar va assegurar que serà “un honor poder treballar al servei de la democràcia i de la llibertat de Catalunya i de tots els catalans i catalanes al costat del govern”. Tot seguit, en una segona piulada, Miquel Buch va agrair la confiança que han dipositat en ell l’expresident Carles Puigdemont i Quim Torra. Buch substituirà Joaquim Forn, que està a la presó d’Estremera. Al capdavant del departament d’Interior, Buch afronta refer la confiança interna i externa dels Mossos d’Esquadra.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí