Creixement del consum de vi amb DO a Catalunya i la 1a edició de la Festa del vi català

Eli Cots.  www.avinturat.com
587

Es podria resumir l’any amb el tancament de bars i restaurants, una primavera plujosa, el míldiu, l’increment dels porcs senglars a les vinyes, la caiguda de les vendes. I és que aquest any de pandèmia ha vingut marcat per això, i més.

Però a la vegada, tanquem l’any amb l’èxit de la primera Setmana del Vi Català. Organitzada per l’INCAVI del 9 al 15 de novembre. Emmarcada en cinc grans eixos: enoturisme, gastronomia i restauració, activitats comercials, cultura i vi, i activitats divulgatives.

Malgrat aquesta primera edició comptava amb petites activitats presencials arreu del territori, es va poder gaudir de més de 70 activitats virtuals gràcies als col·laboradors i al plató televisiu que es va instal·lar al Palau Robert. I la participació de més de 120 persones de DO’s, cellers, restauradors, sommeliers, botigues especialitzades, etc. Tot un espai d’entreteniment, aprenentatge, divulgació,  debat, de festa de la vinya i el vi de Catalunya, que ha vingut per quedar-se.

I tot i que les vendes no han estat fàcils aquest any, els resultats del consum de vi català, segons l’Informe Nielsen 2019, han estat esperançadors. Els vins catalans amb DO lideren el mercat de Catalunya amb el 41,3%. En els últims 9 anys la tendència ha estat a l’alça. I l’objectiu per les xifres del 2020, encara que estiguem dins el context de crisi pel COVID, és de mantenir i incrementar aquesta quota de mercat. Es confia en els efectes que ha tingut la pandèmia sobre la importància i el valor del producte de proximitat.

A més, tot i els entrebancs, no hi ha hagut impediment perquè la tretzena Guia de Vins de Catalunya surti a la llum. Tot i la discreció dels vins d’Alella, han obtingut les notes més altes de la història a la guia. Una bona opció per brindar aquestes festes que arriben.

Amb més puntuació a la guia (per ordre de més a menys):

  • Marfil Escumós Brut Nature 2004 – Alella Vinícola.
  • Laietà Rosé Gran Reserva 2016 – Alta Alella.
  • Marfil Esc. Blanc de Negre Brut 2010 – Alella Vinícola.
  • AA Capsigrany 2017 – Alta Alella (Celler de les Aus).
  • Gran Minguet 2016 – Can Roda.
  • So de Masia Can Roda Brut Nature 2017 – Can Roda.
  • AA Aus Pét Nat 2019 – Alta Alella (Celler de les Aus).
  • AA Bruant – Alta Alella (Celler de les Aus).
  • Mirgin Gran Reserva 2016 – Alta Alella (Celler de les Aus).

Grans opcions d’escumosos les que trobem arreu de la DO Alella, per acompanyar i brindar en petit comitè els àpats de Nadal, Sant Esteve i Cap d’Any.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí