Cultura guaridora a la temporada de tardor de l’Espai d’Arts Escèniques d’Alella

Text: Redacció
336

La programació de tardor de l’Espai d’Arts Escèniques Casal d’Alella ofereix un seguit de propostes de teatre, música, dansa i circ que reflexionen, des de diferents perspectives, sobre el poder sanador, guaridor i catalitzador de la cultura en uns moments tan excepcionals d’emergència emocional com els actuals.

A més de vincular-se amb el projecte In_cert  –una proposta de l’Espai d’Art i Creació Can Manyé que relaciona art, ciència i salut-, les propostes escèniques de l’Espai plantegen dilemes com el dol i com afrontem amb la cultura les emocions, el dolor, la violència o la mort. El públic de l’Espai podrà participar de sessions de teràpia banyades de música electrònica, sessions de màgia per evadir-se de la realitat, propostes en què l’auxili de la força solidària en moments de crisis o la importància de la carícia i la memòria es mouen entre videotrucades i la incertesa de quan ens retrobarem.

Setembre obrirà la programació de teatre en dates inesperades, el 12 de setembre, amb una de les últimes oportunitats per veure l’obra teatral Aquest país no descobert que no deixa tornar de les seves fronteres cap dels seus viatgers, proposta que obrirà les activitats incloses dins el projecte In_cert, i que oferirà servei d’acollida per a infants durant la funció a la Teatreca. Dins del seu programa, In_cert reflexionarà també al voltant de les emocions que desperta en l’ànima la música amb el Ensemble Exclamatio dirigida per l’alellenc Oleguer Aymaní.

El circ serà el protagonista el 3 d’octubre amb la cia Du’k´to i el seu espectacle Cafuné que donarà pas a una proposta emmarcada en els actes de l’1 d’octubre, una mirada sobre Alguns dies d’ahir, amb la presència de l’alellenc Abel Folk.

Els resultats de les residències artístiques que s’han acollit a l’Espai formaran part de la programació, com Iaia de la companyia Mambo Project, espectacle immersiu que resseguirà les petjades de la memòria i les videotrucades en la vida de les nostres iaies.

La importància de les figures femenines en la història és també l’eix del treball de la companyia de dansa La Súbita, que preestrenen a l’Espai Alella, després d’una residència tècnica a l’Espai, l’espectacle Silver Ballad i les seves #Prácticasdeloinvisible.

L’òpera La Maternitat d’Elna seguirà la línia de la cura i l’homenatge a la solidaritat. L’oferta musical inclou també un concert de sardanes a càrrec de La Principal del Llobregat que comptarà amb la participació de la Coral Polifònica Joia d’Alella, organitzat amb la col·laboració de l’Agrupació sardanista d’Alella. La presència alellenca és protagonista també a Inèrcia, una peça teatral on l’actriu Sílvia Siles reflexiona sobre la violència masclista.

Els espectacles familiars de la temporada s’endinsaran en el món de les emocions amb el Descontrol  Mparental de Xiula, Les Bianchis i Les croquetes oblidades i l’espectacle de màgia Glam de la maga Melanie.

Tancarà la temporada dues produccions alellenques, el concert de nadales a ritme de jazz de la Coral Polifònica Joia i una nova edició dels Pastorets d’Alella del Grup de Teatre Pàmpol de l’Associació Casal d’Alella.

El cinema reprendrà al setembre amb la seva programació d’estrenes i el cicle Gaudí i la seva aposta pel cinema català. A la programació de cine s’ha afegit enguany en el programa de la Festa de la Verema de dues pel·lícules guardonades al Most Festival, el Festival Internacional de Cinema del Vi i del Cava, esdeveniment situat al Penedès i el Priorat que recull la millor producció audiovisual relacionada amb la cultura de la vinya, el vi i el cava.

En l’àmbit formatiu, l’Espai ofereix un nou curs trimestral de creació audiovisual col·lectiva i un curs de teatre adreçat a gent gran.

Les entrades als espectacles i tota la informació referent a la programació es pot trobar a la pàgina de l’Espai www.alella.cat/espaialella

COMPARTIR