Desembarca la gastronomia del bolet

Text: Redacció
432

Les Jornades Gastronòmiques de la Cuina del Bolet al Maresme, un ampli programa d’activitats i propostes que giren entorn d’aquest producte, se celebren del 28 d’octubre al 30 de novembre. El Consorci de Promoció Turística Costa de Barcelona-Maresme, el Consell Comarcal, el Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme, ajuntaments i ens, fan possible aquest gran punt de trobada.

Precisament, gràcies a l’ampli programa d’activitats que despleguen, un cop més es podrà desgustar aquest conegut, preuat i deliciós producte de temporada en el restaurants de la comarca, que n’oferiran diferents plats, fent una exhibició de la diversitat i creativitat que es desenvolupen al seu voltant i que els comensals saben agrair, mentre alhora es dinamitza el sector.

En concret, les Jornades Gastronòmiqes del Bolet es celebren als següents municipis: Sant Cebrià de Vallalta, Vilassar de Dalt, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d’Estrac, Calella, Canet de Mar, Mataró, Premià de Dalt, Premià de Mar, Pineda de Mar, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Teià i Vilassar de Mar.

En el programa de mà que s’ha difòs s’aquesta activitat, s’inclouen, a més, interessants receptes, el llistat de restaurants participants i les activitats que al voltant de l’univers del bolet se celebren en els municipis on es fan les Jornades Gastronòmiques.

Vilassar de Dalt continua apostant fort pel bolet

Organitzada per l’Associació Amics dels Bolets, la Fira del Bolet va tancar el passat 27 d’octubre la seva 14a edició amb un nou èxit de públic i ja és un dels esdeveniments més importants de la vila i un dels que reuneix més visitants. Com és habitual, la Fira va anar acompanyada de l’Exposició de bolets que ja suma 24 edicions i del tastet de bolets, que va fer petita l’era del museu.

La fira va reunir més de 50 parades de bolets i altres productes relacionats amb la natura i els bolets i milers de visitants durant tot el dia.

Com també informa el consistori vilassarenc, el Museu Arxiu Municipal va acollir, com és tradicional, l’Exposició de Bolets, una mostra de diferents espècies de bolets trobades als boscos del nostre voltant. L’exterior del Museu, per la seva banda, va ser l’escenari del Tastet de Bolets on tots els visitants van poder degustar el tradicional plat que cuinen els voluntaris de l’Associació Amics dels Bolets.

Càritas Vilassar va ser l’entitat distingida amb el Bolet d’Or d’aquest 2013. Aquest guardó l’entrega l’Associació Amics dels Bolets a una persona que hagi destacat en la seva activitat social, cultural o associativa del poble.

D’altra banda, entre el 5 i el 8 de desembre se celebrarà a Vilassar de Dalt el XIV Micoencuentro, una trobada micològica.

Tot parlant de bolets i buscant-los al Masnou

Més actes al voltant de la micologia als pobles del Maresme. El dissabte 16 de novembre a les 19h, al local social de Gent del Masnou, es farà la Conferència i Mostra gastronòmica.

El dia següent, diumenge 17, a les 8 del matí, a la plaça Marcel·lina Monteys (plaça dels cavallets) del Masnou, se celebrarà la XVI Trobada Anem a buscar bolets. Aquestes activitats estan organitzades per Amics i Antics Escoltes del Masnou, en col·laboració amb Gent del Masnou i La Caixa.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí