Desparasitació Felina, no ens oblidem

Naturcenter. www.naturcenter.es.
555

Després de passar les èpoques més caloroses de l’any, on els paràsits externs estan més actius, no hem de baixar la guàrdia i oblidar-nos de la protecció dels nostres gats. Els gats són uns animals que constantment es troben entrant i sortint de la llar en molts casos. Poden passejar-se per zones infestades de puces o paparres i poden de manera involuntària portar aquests paràsits cap a la nostra casa. Si portem una protecció eficaç de forma constant i acurada, evitarem que el nostre gats s’infesti d’aquests paràsits i que a més ens els porti dins de la llar. D’igual forma, volem recordar que per aquells gats que no surten de casa, també és important portar al dia la seva desparasitació, ja que nosaltres mateixos podem ser portadors d’aquests paràsits a través de la nostra roba, sabates, motxilles…

Per altra banda, els paràsits interns també són quelcom que hem de controlar. Aquest paràsits ataquen l’organisme del nostre gat de forma directa, provocant malestar general, problemes digestius, pèrdua de gana i una debilitació general de l’animal. A més, en les cases amb nens, aconsellem augmentar la desparasitació de forma mensual en comptes de trimestral, per tal d’evitar possibles problemes de transmissió de paràsits interns.

Com podem prevenir-ho?

Als centres veterinaris i a les botigues d’animals especialitzades podrem trobar diversos productes que ens ajudaran a protegir el nostre animal i la nostra llar dels paràsits externs. Recomanem assessorar-se en un centre especialitzat o amb un veterinari per tal d’adequar el que més s’avingui a la nostra problemàtica.

Pel cas de les puces i les paparres podem adreçar-nos al nostre centre especialitzat i trobar diverses solucions: collars antiparasitaris, pipetes o esprais. La pipeta més efectiva i més adequada és la darrera novetat en el mercat, es tracta d’un pipeta d’aplicació trimestral on garanteix una protecció de 12 setmanes front a puces i paparres.

Per altra banda, pels paràsits interns, el més efectiu són els comprimits que s’administren trimestralment, tot i que aconsellem reduir-ne el període de desparasitació en funció de les situacions de cada llar.

A més, també trobem productes que combinen i proporcionen una protecció completa de tots aquests paràsits de forma conjunta, tant en interns com en externs.

En casos molt extrems, on els paràsits estiguin estesos arreu de la casa, podem trobar les anomenades bombes antiparasitàries i larvicides, que emeten un gas insecticida que elimina qualsevol paràsit o larva que es trobi a l’interior de l’espai on efectuem aquesta operació.

No hem d’esperar a què apareguin els paràsits, sinó que hem d’actuar amb prevenció per evitar les molestes picadures i posteriors problemes a les nostres mascotes. Per tant, una bona higiene, un bon control i una prevenció eficaç amb un producte adequat, és el millor que podem fer per la nostra mascota.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí